Intervjuu 17. aprillil

reede, 13. mai 2016

EESTI JULGEOLEKUOLUKORD
Viimane ETV Foorumi saade andis hea ülevaate meie eliidi julgeolekualase mõtlemise tasemest. Selge on see, et need oma elu julgeolekupoliitikale pühendanud inimesed ei suuda mõelda geopoliitilisel tasemel, mis me siis veel räägime ülejäänud rahvast, kelle igapäevane mure on teiste tegevusaladega oma igapäevast leiba teenida.
Helgeima mulje oma intellektuaalse taseme tõttu jättis Ahti Lobjakas, seda vaatamata tema geopoliitilisele harimatusele, mistõttu ta ei osanud lihtsatele küsimustele vastata, kes on suutnud märgata erinevust meie ja Soome julgeolekuolukorra põhimõttelise vahe vahel ja seepärast küsis, miks on Venemaa meile ohtlik?
Kui sellele õigele küsimusele anda geopoliitiliselt õige vastus, siis on selleks meie geopoliitiline orientatsioon USAle ja seega meie NATOga liitumine, mis loogiliselt tähendab, et me oleme ise midagi valesti teinud. Just selles seisneb meie ja Soome vahe Venemaa küsimuse lahendamises ja meie erinev julgeolekuolukord.
A.Lobjakale oponeerisid eelkõige kahe senise geopoliitilise kursi paika pannud partei esindajat: Mart Nutt (IRL) ja Ants Laaneots (Ref). Mõlemad teatavasti olid tulihingelised kommunistid, kes on vandunud igavest truudust nõukogude korrale. Seega riigivõimu tegelased, keda ei saa süüdistada aususes. Ma tahan põhimõttelist vaidlust lahendada argumentide analüüsiga, mitte isiksuste kriitikaga ja antud kõrvalepõige on lihtsalt minu poolne argument saatejuhi šokeerivale avaldusele, et riigiasutused (KAPO) ei peagi järgima Eesti Põhiseadust kui on tegemist Eesti Vabariigi kodanikuga (Linter). Miks ma peaks pimesi usaldama KAPOt, kust on avastatud kõige rohkem riigireetureid?!
A.Laaneotsa (kelle toetajateks olid M.Nutt, Mart Helme, Evelyn Kaldoja ja saatejuht Andres Kuusk) arvates Eesti valikutest ei sõltuvat Venemaa valikud (erinevalt Soomest!?) ja Venemaa poolt lähtuva ohu ainsaks allikaks on Venemaa ETTEARVAMATUS. Viimase põhjenduseks toodi järgmised väited:
irratsionaalne ainuvalitseja V.Putin, kelle peas ei tea keegi, mis toimub (A.Laaneots);
Venemaa ei ole siiani naftasõltuvusest üle saanud;
Gruusia sõda;
Ukraina sõda;
Venemaa oskab oma plaane hästi saladuses hoida (M.Helme);
Venemaa relvastub, kuigi ei ole silmnähtavat julgeolekuohtu (M.Nutt).
Venemaa irratsionaalsuse teesile astus julgelt vastu intellektuaalselt vastastest peakõrgusega üleolev Oudekki Loone, kes täiesti õieti märkis, et Putin lähtub Venemaa rahvuslikest huvidest ja tegutseb täiesti ratsionaalselt. Teisiti see ei ole võimalikki normaalse intellektuaalse tasemega Homo Sapiensi liigi esindaja puhul. V. Putin ületab aga oma intellektuaalse taseme puhul tuntavalt Obamat, rääkimata siis Merkelist või Hollandest.
Venemaa tegevuses ei ole, ega saagi mitte olla, mitte midagi ettearvamatut Suure Strateegia e. geopoliitika aspektist, kõik on must valgel kirjas sõjalistes ja muudes doktriinides, mis kirjutavad ette käitumismudelid kas Putiniga või ilma. Kui Laaneots teab, et Venemaa julgeolekudoktriinis on kuulutatud lähisvälismaa oma eluliste rahvuslike huvide sfääriks ja M.Helme teab nn. Karaganovi doktriinist, siis iga tavalise intellektuaalse tasemega ja elementaarselt geopoliitiliselt haritud inimene saab otsemaid aru, mida teeb Venemaa kui tema elulisi rahvuslikke huvisi tõsiselt ohustatakse Gruusias, Ukrainas, Eestis või Soomes. Soomet on avalikult hoiatatud Venemaa senise sõbraliku hoiaku järsus muutuses kui liitutaks NATOga. Salajas saab hoida ainult operatiivseid ja taktikalisi plaane, mitte Suurt Strateegiat. Ainult nii lollid ja (või) harimatud inimesed nagu A.Laaneots ja ta mõttekaaslased ei saa sellest aru.
Võtame näiteks Gruusia sõja. Esiteks ei tunne fakte või valetavad meie juhid ja peameedia, kes alustas sõda. Juba sõja teisel päeval kuulsin BBC uudistesaates Briti kapteni ettekandest, kes osales OECD Gruusia - Lõuna Osseetia vaherahu kontrollorgani liikmena, et sõda alustas Gruusia, kes alustas L-Osseetia pealinna ja Vene rahuvalvajate tulistamist Gradidest ja raskesuurtükkidest, tappes ja haavates paljusi tsiviilelanikkonnast (kellest paljud olid Venemaa kodanikud) ja rahvusvahelise õiguse mandaadiga Venemaa rahuvalvajaid! Seda fakti kinnitas ka hiljem EL ekspertide komisjon. Tegemist on selge sõjakuriteoga Gruusia poolt ja Šaakasvili oleks juba ammu Rahvusvahelises kohtus sõjakuritegudes süüdi mõistetud kui ta poleks USA "oma kaabakas". Igatahes on lausa skandaalne, et meie eliit hoiab tänaseni kramplikult kinni haiglasliku valetaja Mart Laari järjekordsest valest ja vastandab ennast kogu ülejäänud maailmale..
See, et L-Osseetia oli rünnakuohus, oli loomulikult teada Venemaa juhtkonnale, sest see tuleneb otse USA julgeoleku jm. doktriinidest. Mida aga loomulikult ei teatud, oli operatiiv-ja taktikaline tasand. Nii ründas Gruusia märgilisel ajal - Pekingi Olümpiamängude alguses (olümpiamängud-rahuaeg) - seega korraga nii Venemaad ja Hiinat. Peaminister Putin oli Pekingis Olümpiamängude avamistseremoonial (mida Lääne juhid boikoteerisid) ja president D.Medvedjev Volga jõe ääres kalal (oli puhkepäev). Vene kindralstaabi Operatiivosakond, kes sellele oleks pidanud esimesena reageerima, oli tolleaegse mööbliärimehest kaitseministri Taburetkin-Serdjukovi poolt kolimisega absoluutselt teovõimetuks muudetud ja olukorrale reageeris esimesena L-Osseetiaga piirneval alal Vene Armee (mälu järgi vist 20. Armee) komandör, kes andis käsu minna appi Vene rahuvalvajatele.
Muuseas, just Olümpiamängude (seekord Sotši) ajal korraldas USA relvastatud riigipöörde Kiievis ja pani oma käsilased pukki. Muidugi teadis Putin, et Ukraina suunalt tuleb rünnak Venemaa vastu, ent ilmselt mitte kuidas konkreetselt ja millal. Seepärast tuligi tal konkreetne otsus operatiiv-taktikalisel tasandil teha Krimmi suhtes 1-2 päeva jooksul, kui oli teada, et USA-st oli väljunud lennukikandja löögigrupp Musta mere suunas (olen sellest lähemalt kirjutanud juba eelnevas artiklis). Peaküsimus oli selles, et Sevastoopol muudetakse võimu röövinute poolt Vene laevastiku baasist USA (Nato) baasiks. Geopoliitilisel tasemel oli aga ammu avalikult paika pandud põhimõte ja doktriin, et Venemaa on iseseisev, sõltumatu riik, kes kaitseb oma huve talle elutähtsates piirkondades , äärmise vajaduse korral ka relva jõul.
Putin on demonstreerinud juba nii Gruusias, Ukrainas ja Süürias, et ta ei bluffi, nagu ameeriklased seda ilmselgelt teevad Baltikumis, vaid tegutseb vastavalt avalikult kogu maailmale kuulutatud geopoliitilise doktriini järgi.
Igale ausale ja kompetentsele inimesele on selge, et Baltikumi ei ole võimalik sõjaliselt kaitsta ja kogu see NATO riikide vägede Eesti pinnale toomine mitte ainuüksi ei sunni Venemaad likvideerima teda ohustavat USA agressiooni platsdarmi, vaid laostab meid majanduslikult. No mis mõtet on maksta vaesel Eestil paar tuhat eurot ööpäevas iga USA sõduri kohta kui neil on mandaat üksnes militaarturismiks?! Sama kehtib ka Ämaris paiknevate lennukite kohta, sest neil pole mandaati Venemaaga sõdimiseks, vaid ainuüksi lennukikaaperdajate tabamiseks?! Muidugi, neil on raskusi Taani kohal madallende teha mürareostuse pärast ja pomme loopida, hea, et leidub kasulikke idioote meie eliidis, kes neid aitavad. See jama ei ole selgelt Eesti rahvuslikes huvides, vaid on meie degenerantse eliidi poolt loodud kaitstuse illusioon oma võimulepüsimise nimel.
(Järgneb)
Roman Ubakivi


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar