Intervjuu 17. aprillil

teisipäev, 17. mai 2016

EESTI JULGEOLEKUOLUKORD IY
Ainuke poliitik, kes viimases ETV Foorumi saates oli võimeline mingisugustki positiivset ettepanekut tegema meie ohtliku julgeolekuolukorra parandamiseks, oli Keski Oudekka Loone, kes kutsub rahu tagamiseks Euroopas kongressi kokkukutsumist, kus kõigil riikidel, nii väikestel kui suurtel, on võrdsed õigused. Võib muidugi osundada Tartu Ülikooli katastroofilisele taseme langusele taasiseseisvumise ajal, sest isegi filosoofiaosakonna vilistlane ei suuda aru saada Lääne õiguse olemusest. Ent ma ei varja oma siirast sümpaatiat O.Loonest lausa õhkava ürgse eestlasliku, A.H.Tammsaare Andrese taolise õiguse tõlgitsemisest, mida pole suudetud meie kultuurikoodist maha pesta sajandite jooksul ei ussi ega püssirohuga.
Paraku ei ela me kaheksanda sajandi paiku, kui Ida-Euroopa põhjaosa valitses soomeugrilaste nn. Merja liit. Ma ei taha ka vähenda ka soomeugrilaste tähtsust tänase maailmapildi kujundamisel. Olid ju meie suguvennad mordvalased eesotsas Mininiga selleks kaalukeeleks, kes kallutas slaavlaste võimuvõitluse 17.saj.alguses venelaste kasuks. Poolakad pole sellest draamast tänini kosunud, tasub vaid tutvuda USA demokraatidest presidentide (Carterist Obamani) tähtsaima välispoliitilise nõuandja Zb.Brzezinski russofoobsete mõtteavaldustega. Tema viimaseks motoks (mida kõrvalekaldumatult järgib ka B.Obama) on : 21.sajand on USA maailmavalitsuse ajajärk, mis kehtestatakse võideldes Venemaa vastu, Venemaa arvel ja Venemaa rusudel. (Nõustuge, ainult IRL esindav Mart Nuti taoline idioot võib täna veel küsida, kelle vastu Venemaa relvastub!).
Tahan eelnevaga öelda, et Eesti on täna liitudes EL ja NATOga, indo-eurooplaste poolt domineeritud kultuuriruumis, kus rahvaste, riikide ja indiviidi õigust määärasid juba vanad roomlased prinsiibi järgi: mis lubatud Jupiterile ei ole lubatud härjale. Tänane Lääne arusaam õigusest formuleerti juba Uuel ajal filosoofide poolt. Spinoza sätestas oma traktaadis, et õigust on igal ühel täpselt niipalju kui kellelgil on jõudu, et seda endale võtta. Hiljem täpsustas seda põhimõtet Nietzsche, kelle järgi kõigil on niipalju õigust kuivõrd teised arvavad tal jõudu olevat. Niisiis tänases Euroopas ei võetaks O.Loone ugri-mugri ideed tõsiselt. Ega Eestiski. Kui venelastel on veel patrioodid-slavofiilid ülekaalus zapadnike üle, siis meil on ilmselt Pearusi tunduvalt rohkem.
Ka tänapäeval on formaalselt kehtiv rahvusvahelise õiguse süsteem, mis fikseerituna ÜRO Põhikirjas, teeb vahet Jupiteridel ja härgadel. Ühed on Julgeolekunõukogu alalised liikmed, teised ei ole. USA ( ja ka Eesti tema truu vasallina) rikub täna pidevalt rahvusvahelist õigust, kus õõnestustegevusega, kus avaliku agressiooniga suveräänsete ÜRO liikmesriikide vastu. Ent jänkide eesmärgiks ei ole ugri-mugrilik õigus, vaid kogu võimutäiuse iseenda kätte krabamine - enda muutmise piltlikult ainsaks Julgeolekunõukogu liikmeks.
Seega arusaamiseks, missugune tulevik meid USA sulastena ootab, peame konkreetselt edaspidi analüüsima jõudude vahekorda maailmas. Siin meil Eesti poliitikutest ja välispoliitika ekspertidest abi ei ole, sest nad on reeglina M.Nuti taolised jobud. Tegelikult kogu meie ugri-mugrilik südamele nii armas õigusliku järjepidevuse mütoloogia on indo-eurooplastele jaburdus.
(Järgneb)
Roman Ubakivi












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar