Intervjuu 17. aprillil

teisipäev, 1. juuli 2014

GEOPOLIITIKAST

Teema on nii lai, et vajab meetrite kaupa raamaturiiulite läbimist ja selle lühidalt tutvustamine võib mul üle jõu käija. Ent nagu uue partei loomisel, on vaja eelkõige tahet, et teha esimene samm.
Geopoliitika, nagu nimetuski viitab, on kompleksne teadus, mis ühendab nii loodus- kui ka ühiskonnateadused. Ta käsitleb tsivilisatsioonide ja eri tüüpidesse koondunud tsivilisatsioonide vahelisi suhteid. Veelgi enam, geopoliitika on ka ajaloofilosoofia, mis tähendab minekut juba metafüüsikasse, kus mõtte adekvaatseks väljendamiseks sobib vahest parimini luulekeel, nagu kõigi meie põhimõistete kohta. Nii näiteks ei oska mina seletada oma lastele loogiliselt tautoloogiasse laskumata ära, mis on füüsikas Jõud. Mulle on Jõud lihtsalt ... Jõud.
Geopoliitika postuleerib, et inimkonna Ajaloo liikumapanevaks jõuks on leppimatu vastuolu ja võitlus kahe erineva tsivilisatsioonitüübi MAA Jõu ja MERE Jõu (Sea Power) vahel. Maakoletis Begemott contra merekoletis Leviathan. Nagu üks Geopoliitika rajajaid ja anglo-ameerika koolkonna säravaim täht sir Harald McKinder väljendas, on ajalugu muistsetest aegadest tänaseni maaröövlite lakkamatu võitlus mereröövlitega. Rooma contra Kartaago. Aru samaks, miks roomlased ei käitunud Kartaagoga nii nagu nad teiste rahvastega tegid - ei lülitanud veel ühe linnana ja provintsina oma Impeeriumisse, vaid tegid ratsionaalse mõistuse vastaselt Kartaago maatasa ja puistasid veel soolaga üle, et selles neetud kohas rohuliblegi ei kasvaks, oli just see totaalselt erinev arusaam HEAST ja KURJAST mis valitseb kahe erineva tsivilisatsiooni tüübi vahel.
Kõrvalepõikena mainin, et Geopoliitika sobib ideaalselt rahvuslaste maailmapilti, sest meie arusaamaks on inimkonna ajaloo väikseimaks ühikuks etnos, mis loomulikult teiste etnostega koos moodustab oma Kultuuri ja koos teiste sarnaste kultuuridega moodustab siis vastava Tsivilisatsiooni ja sarnaste tsivilisatsioonidega koos vastava Maa või Mere Tsivilisatsioonitüübi.
Vasakpoolsetel on teatavasti ajaloo tegijaks klass ja kahe klassi vastuolu. Rahvuslaste eesmärgiks on aga tugeva riigi abil klassivastuolude ületamine nii, et valitseks tasakaal. Konkreetselt rahvusliku poliitika näiteks oleks Eestis demograafilise katastroofi vältimine lahendades kiirelt ja lihtsalt teisejärgulise katastroofi põhjuse - rahva kerjusliku majandusliku olukorra Soomega võrreldes. Rahvusliku katastroofi tingimustes tuleb tulu kapitali ja tööjõu vahel lihtsalt tasakaalustada. Pole sugugi hädavajalik, et ettevõtja saab täna iga palgatöölise keskmiselt 25 000 eurot kasumit aastas. Kiireks demograafilise augu lappimiseks pole ju midagi hullu kui palgasaajad saaks poole võrra enam palka ja ettevõtja kasum langeks kasvõi 15 000 eurole.
Iseenesestmõistetavalt pole ettevõtjate kasumid ühetaolised ja ka maksupoliitika peab olema astmeline ja paindlik. Väikeettevõtjad, kelle aastatulu on näiteks alla 250 000 euro, tuleks üldse vabastada tulumaksust ja suurte pankade kasumid tuleb kõrgelt maksustada.
Liberaalide maailmast arusaamine on ikka 17.saj. tasemel ja ei ole kooskõlas tänapäevase teadusega. Nagu IRL üks käilakujusi prof.Tulviste kuulutab, on neile kõige tähtsamaks inimõigused. Liberaalide süsteemi aluseks on üksikindiviid Locke "Tabula rasa`ga". See on sama absurdne kui tänapäeval kindralstaabid võtaksid oma planeerimise aluseks mitte korpuse, vaid üksikvõitleja. Bioloogias on väikseimaks loomariigi iseseisvaks ühikuks populatsioon ja idioodiks peetaks inimest , kes hakkaks arutlema ühe rebase tasemel (emase või isase?!). Juba Aristoteles sai aru, et inimene on poliitiline (ühiskondlik) loom ja sotsioloogias on täiesti absurdne kujutada ette inimest iseseisvana väljaspool ühiskonda. Täna on meil aga võimul pimedusjüngrid, Thatcheri ja Reagani imetlejad, kelle jaoks ei ole ühiskonda olemaski! Nende arunatukese järgi on üksikindiviid ajaloo liikumapanev jõud.
Hüppame kohe üle tänapäeva. Mis tsivilisatsioonitüüpi kuuluvad eestlased? Loomulikult oleme me tüüpiline Maatsivilisatsioon. Alles hiljuti me nimetasimegi iseennast MAARAHVAKS. East - eestlasteks nimetasid meid teised juba Läti Hendrikust alates. Helilooja E.Kapp on oma teoses seda sisemist tunnet hästi oma loomingus väljendanud: "Võimas on MERI, veel võimsam on MAA!" Võimas meri küll ründab meid, kuid me jääme kaljuna kestma.
Meie kultuur on tüüpiline Maakultuur ja ka meie naabrid ja suured kultuurilised mõjutajad Venemaa ja Saksamaa (iseäranis Preisimaa ja eliit, mis suuresti sealt pärineb). Venemaaa kuulutas end kolmandaks Roomaks ja sakslased ehitasid üles Püha Rooma Keisririigi. Eestlased, sakslased ja venelased on kultuuritüübi järgi vennad ja meil on ühine arusaamine HEAST ja HALVAST. See seletab ka fakti, miks eesti rahvuslik ärkamisaeg toimus edukalt nagu hõimurahval soomlastelgi Vene Tsaaririigi katuse all ja ka Eesti NSV-s suutsime me tasa teha II maailmasõja katastroofi.
Sellest põhjapanevast kultuuritüübilisest faktist lähtus ka Saksamaa geopoliitilise koolkonna rajaja kindral C Haushoffer, kes on maailmakuulus oma igihalja Kontinentaalbloki ideega - strateegilise liiduga Saksamaa, Venemaa ja Jaapani vahel. Ka viimane on vaatamata saareriigi staatusele tüüpiline Maatsivilisatsiooni kultuuritüübi esindaja. Seepärast on kerge mõista, miks Haushofferi poeg oli Hitlerit tappa üritanud salaliidus, sest Hitler korraldas vennatapusõja Saksamaa tegelike vaenlaste rõõmuks Venemaa vastu.
Ülaltoodud teades on ka kerge aru saada Ukraina sündmuste taustal, miks Saksamaa ärieliit ja nn. Bismarcki partei näeb tulevikku koostöös Venemaaga, mitte aga sõjas Venemaaga, kuhu USA Euroopat tõugata tahab. Kuna Saksamaa on senini praktiliselt okupeeritud USA poolt ja lähtuvalt talle peale sunnitud Kanzleraktile, on poliitilises eliidis veel palju atlantiste, ent see on mööduv nähtus peale Saksamaa ühinemist.
Merejõu, Kartaago tüüpilised esindajad on täna USA ja Suurbritannia. Eesti on alates M.Laari esimesest valitsusest tänaseni valinud geopoliitilise orientatsiooni USA-le. Kultuuritüüpide erinevuse täielik väljatoomine on omaette teema, ent lihtne on kujutada endale analoogiat, mille poolest erinevad maa ja meri-vesi. Maa on kindel, püsiv, hierarhiline (mägi, org). Vesi on vedel, voolav, püsimatu.
Näiteks maaröövlitel (rändrahvastel, rääkimata siis veel põlluharijatest, eestlastest) oli kindel kord, perekond, jurtas mehed ühele, naised teisele poole jne. Mereröövlid olid kõik ühest soost, perekonnata, võim voolas ühe tugevama käest veelgi tugevama kätte, pidev konkurents,igaüks seisis vaid iseenda eest, inimene on inimesele hunt.
Seega pole praegu riigikogulaste poolt pederastide koosolu normaalseks kuulutav seadus mitte mingi tühine inimlik vastutulek vähemustele, vaid Eesti riigi ja eestluse reetmisakt, mis tühistab Euroopa kultuuriruumile omase Maatsivilisatsiooni TABU. Viimased aga ongi iga kultuuri alustaladeks, mis Piibliski on ühemõtteliselt paika pandud: Soodom ja Komorra on HALB, traditsiooniline perekond HEA. Toimub juba eelpool mainitud M.Laari ja T.Kelami programmi elluviimine, kus eesti kultuuri ja Euroopa tsivilisatsiooni alussammas asendatakse võõra, maarahvale vaenuliku tsivilisatsiooni väärtusega, mis põhjustab meie kultuuri alustala annihilatsiooni. Koolid on juba IRL haridusministrite juhtimisel juurutanud meie lastesse arusaama, et Komorra on normaalne inimestevaheline suhe. Seega pole minu süüdistused praegusele poliitilisele eliidile eestluse reetmises mitte mingi emotsioonidel põhinev liialdus, vaid sadadele faktidele tuginev järeldus.
Ette nähes juba demagoogiatolmu, mida rahvuslaste poliitilised vaenlased hakkavad üles keerutama,ütlen selgelt, et rahvuslastel ei ole mõtteski hakata seksuaalvähemusi taga kiusama. Igaüks on meist patune, ent mitte kellelgi ei ole õigust Eestimaal eesti kultuuri alustalasi hävitada.
Geopoliitiliselt on seega Eesti praegune eliit mitte ainult eestluse- ja Eesti riigireeturid, vaid ka Euroopa tsivilisatsiooni reeturid, kes viienda kolonnina tegutsevad Kartaago võimsusele tuginedes Kartaago huvides. Muide, oleks ma imekombel oma kasinaid võimeid arvestades EL Parlamendi valimistel piisavalt hääli saanud, oleks mu esimeseks ettepanekuks olnud surmanuhtluse taastamine Euroopas sarimõrvaritele ja terroristidele ning pedofiilide kastreerimine. Meil on hädavajalik euroopaliku tsivilisatsiooni päästmiseks pöörduda tagasi oma juurte juurde.
Geopoliitika õpetab meile, et kahe suure Maakultuuri Saksamaa ja Venemaa vahel asetsev Eestil kui oma tsivilisatsioonitüübi reetnud värdjal ei ole praeguses selgelt Maajõududele soodsas dünaamikas head tulevikku. Praeguse degenerantse eliidi otsus hävitada ise teadlikult eestlus, et võimule saada ja seda säilitada Kartaago toel on veelgi alatum kui J.Uluotsa ja HJ.Mäe teod. Küsimus on vaid selles, kas meil, eestlastel, on veel sisu, et oma maja katkust puhtaks lüüa ja rahvusena eluõigus välja teenida või meid pühitakse katkutõbistena kõik unustusse.
Geopoliitikale tuginedes võime nüüd formuleerida rahvuslaste programmi kolmanda punkti:
3. Eesti peab geopoliitiliselt orienteeruma Euroopa Liidule (täpsemalt Saksamaale).
Ma arvan, et rahvuslaste partei programm peaks olema põhiideede karkass, lühike, koosnema umbes kümnest punktist, mis mahuvad ära ühele leheküljele ja mõeldud aastakümneteks. Sellele vundamendile toetudes tuleks teha igaks valimistsüklis Valimisprogramm, kus aktuaalsed ideed oleks pikemalt lahtikirjutatud. Õnneks on juba end ilmutanud paar andekat ja energilist nooremat mõtlejat, kelle väärt mõtted sobivad rahvuslaste esimesse Valimisprogrammi nagu rusikas silmaauku.

Roman Ubakivi 01.07.2014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar