Intervjuu 17. aprillil

neljapäev, 3. juuli 2014

VENEMAA PROBLEEMIST

Me oleme hõimurahva soomlastega geopoliitiliselt täiesti sarnases olukorras: ainuke suurriigist vahetu naaber on meile Venemaa, järgmisest suurriigist Saksamaast oleme me eraldatud kas bufferriikide või merega. Seepärast on suhted Venemaaga meile iseenesestmõistetavalt saatusliku tähendusega.
Meil on võimalus määrata oma saatust, tehes täna valiku kolme võimaluse vahel:
1) Geopoliitiliselt orienteeruda Venemaale, mis tähendaks litumist Venemaa poolt EL eeskujul loodava Euraasia Majandusühendusega.
2)Soome valik - geopoliitiline valik Saksamaale - Euroopa Liidule.
3)Eesti tänane valik - geopoliitiline orientatsioon USA-le.
Analüüsigem põgusalt meie võimalikre valikute tagajärgi.
1) Venemaa orientatsiooni puhul on plussiks see, et me ei kaota oma rahvuslikku identiteeti mis on sätestatud meie põhiseaduses ja meie majandus on täiesti konkurentsivõimeline võistlemas tollimüüriga kaitstud Euraasia siseturul. Avaneks soodsad võimalused ka ekspordiks EL-u ja mujale, sest meil oleks konkurentsieelis suhteliselt odavate energiakandjate näol Euraasia majandusühenduses. Energiakriisi lahendus.
Mulle isiklikult ei meeldi Venemaa variant, sest tema poliitika on nagu vapilgi kahepealine kotkas: välispoliitika on patriootlik, Venemaa huvisi kaitsev, sisepoliitika aga neoliberaalne, oma rahvust hävitav. Putini majanduspoliitika on analoogiline laarlaste omale - see soosib oligarhe ja välismaist finantsoligarhiat. On selgelt rahvuslike huvide reetmine viia kogu oma naftast ja gaasist saadav tulu oma geopoliitilise vastase USA majandust turgutama ja jätta omaenda majandus kroonilisse krediidinappusesse. Kogu Putini majandusgrupp (erandiks rahvusliku majandusmudeli toetaja S.Glazjev) koosneb neoliberaalidest, kes on Venemaal viiendaks kolonniks. Venemaa võib endale sellist luksust endale ehk lubada, et sellise poliitika puhul on neid 145 miljoni asemel 120, tehes kaotatu hiljem tasa, Eesti ei saa aga sellist enesehävitamist väikerahvusena lubada, et me pöördume tagasi laarlaste shokipoliitika juurde, millest me suuresti pääsesime astudes Euroopa Liitu.
2)Olen juba aastakümme propageerinud Soome teed, mis tagab rahvuse säilimise ja arengu ning jõukuse rahumeelses keskkonnas. Geopoliitiliselt on ju saatus meile kinkinud ülisoodsa väliskeskonna. Saksamaa on sõlminud liidu oma põlisvaenlase Prantsusmaaga ja peale Hitleri avantüüri on igale ajudega sakslasele selge, et Saksamaa ühendaja Otto von Bismarcki poliitika on ainuõige: idas (Venemaa) meil vaenlasi ei ole!
Vabas tõlkes annaksin edasi Bismarcki arutluskäigu: Venemaa purustamine jääb ka pärast kõige hiilgavamaid võite väljaspoole igasugust tõenäosust. Isegi kõige õnnelikuma sõja lõpptulemusena ei ole võimalik saavutada Venemaa peamise võimsuse lagunemist, mis seisneb miljonites venelastes. Kui neid isegi eraldada lepingute abil (nagu täna Ukrainas!), siis nad sama kiirelt uuesti ühinevad, nagu ühinevad eraldatud elavhõbeda osad. See purustamatu vene rahva impeerium, tugev oma kliima, ruumi ja vähenõudlikkuse poolest, nagu ka vaid ühe piiri olemasolu, mis vajab kaitset, saab peale tema kaotust meie sünnipäraseks ja revanzi ihaldavaks vaenlaseks.
Saksamaa eesmärgiks täna ei ole Venemaa purustamine, nagu seda on USA-l, vaid Venemaa on hoopis Saksamaale loomulik liitlane (Haushofferi Kontinentalblocke) ja perspektiivseim majanduspartner, sisuliselt ainuke lootus tänase majanduskriisi ületamiseks. Kui täna USA sõbralik Merkel annab järgi USA tugevale pressile ja nõustub oma majanduseliiti eirates rakendama ka tegelikult majandussanktsioone Venemaa vastu, ei tähenda see vaid tema poliitilise karjääri lõppu, vaid ka Saksamaa majanduse hävitamist ning tõenäoliselt euro ja EL lagunemist.
Venemaa ja Saksamaa liit ei ole minu arusaamise järgi Eestile mitte sugugi eluohtlik, nagu seda Leito Iseseisvuspartei kuulutab, vaid vastupidi, see loob parima mõeldavaist tingimustest eestluse ja Eesti riigi arenguks! Selline liit on tõsiseks ohuks vaid USA maailmavalitsemise plaanidele ja seega USA mõjuagentidele. Täna juba kontuure võttev kontinentaalblokk Saksamaa (EL) - Venemaa - Hiina näol kindlustaks Eestile 21.sajandiks rahu ja julgeoleku ning kuldsete Hansaaegade saabumise kiire majandusliku arengu näol.
Mis aga kõige tähtsam - sakslased,eestlased,venelased, hiinlased kuuluvad kõik samasse veregruppi, on maarahvad, traditsionalistid, kes ei hävita vastastikku oma kultuuri, vaid vastupidi, rikastavad vastastikku parimat üle võttes üksteist. Täna annavad sakslased meile suurt rahalist abi. me võime neid toetada veelgi hinnalisema vaimse abiga. Teatavasti ei kontrollinud vastavalt Kanzleraktile USA mitte ainult seda, kes saab kantsleriks, vaid määras ära ka koolisõpetatu. Mul pole mitte midagi selle vastu, et Berliini linnapeaks on gay, ent on kogu Euroopale häbiks kui Berliinis korraldatakse gay-paraade. Me saame aidata sakslastel pöörduda tagasi nende (ja meie) põhiväärtuste juurde.
Peamine, mida me ise eestluse tervendamiseks siin peame ette võtma ideelises vaimses vallas on paljastada neoliberaalide lausvale, nagu tähendaks eestlaseks olemine äärmuslikku individualismi ja kollektivismi põlastamist. Meie kõikide rahvusuurijate selgeks tõdemuseks on, et eestlased on traditsionalistlik, kollektiivsusvaimu järgiv rahvus. Meie silmapaistva rahvusteoreetik Oskar Loorits on näidanud, et eestlased on äärmuslikult KOLLEKTIIVNE rahvas. Meie rahvuskangelane Kalevipoegki ei ole nagu päris kangelane indo-euroopalikkus mõttes, vaid pigem mingi jõujuurikast pullimees, kes käitub äpuna. Meenutan vaid oma tulevase äia tapmist Soomes jommis peaga ja iseenda jalgade mahalöömise käsu andmist oma mõõgale. Tänagi oleme me pukki valinud jommis äpud,nagu seda tuvastas O.Loorits EW eliidi suhtes. Meie rahvale võib olla saatuslikuks saavaks puuduseks on tema järgi oskamatus välja valida enda hulgast väärilist eliiti. Viimane kipub kogu aeg alla jääma isegi keskmise eestlase tasemele. Tänagi on meil võimul juba määratluse järgi rämpseliit, sest nagu Riigikogu kauaaegne juhataja Ene Ergma on avalikult välja öelnud, ei ole rahval õigust oodatagi riigikogu liikmelt paremat kvaliteeti kui seda on igal tänaval juhuslikult vastutulijal.
Saksamaa(EL) orientatsioon tagab meile 21.sajandil parima võimaluse eesti rahva ja riigi edasikestmiseks ja arenguks.
Meie ülesandeks on tagada:
1. Me peame arvestama Venemaa loomulike julgeolekuhuvidega ja tagama, et Eestimaa ei saaks platsdarmiks Venemaale vaenulikele jõududele.
2. Loomulikult peavad meil olema kõige sõbralikumad suhted Saksamaaga (EL).
3. Me peame Soome eeskujul pöörama põhitähelepanu mitte välislähetatavaisse palgasõduritesse, vaid esmase kaitsevõime tagamisele territoriaalkaitse näol. Me peame sisse viima üldise sõjaväekohustuse (tänane süsteem, mis on taganud alla ühe kolmandiku kutseealiste sõjalise algväljaõppe on samasugune simulaakurlik nali kui väide, et M.Laar ja A.Ansip toimivad eestluse huvides). Sõjaväeringkonnad kui detsentraliseeritud juhtimismudel tuleb taastada.

3. Orientatsioon USA-le tähendab meile võõra veregrupi ülekannet, mis põhjustab eestluse surma. Seepärast on kogu tänane Eesti poliitiline eliit, kõik Riigikogu liikmed, kes ÜKSMEELSELT on heaks kiitnud tänase välis- ja julgeolekupoliitika süüdi riigireetmises ja eestluse surmavaenlased. Sellepärast ongi hädavajalik uue partei loomine - eestluste surmavaenlastega on eestlastel kompromissid välistatud.
USA orientatsioon tähendab meile automaatselt rinderiigi staatust, sest tänane eliit on muutnud Eestimaa agressiooni platsdarmiks Venemaa vastu. Broiler S.Mikser võib muidugi siiralt rõõmustada, et meile saabusid 160 US jalaväelast ja üle miljardi euro on maetud Ämarisse. Sisuliselt tähendab see aga Eesti muutmist sõjategevuse tallermaaks, mis konflikti puhul hävitab kogu eesti rahva võõraste huvide nimel.
On ajaloofakt, et me saime oma tagaigatsetud iseseisvuse tilkagi verd valatamata tänu Venemaa suuremeelsusele. Küsige poliitikutelt, mis häda ajab meid täna venelastega sõdima?! Ma tean vaid üht põhjust: IRL jt. on asutatud ja ülal peetud läänest tulnud raha abil (Sorose fond jne.). Kelle toitu sa sööd, selle laulu sa laulad. Tänased parteid on reetnud rahva ja Eesti riigi huvid ja tuleb võimult kõrvaldada konstitutsioonilisel teel kui meile vaenulikud välisagendid.

Roman Ubakivi 03.07.2014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar