Intervjuu 17. aprillil

teisipäev, 2. oktoober 2018

Franciscus II

Paast avaldas soovi naha Maarjamaad kui maluga viljakat maad. Aga meie eliit on ju teadlikult eestluse malust loobunud ja peavad ta ilmingute vastu rahva seas jarjekindlat voitlust. Siin ma esinen geopoliitilisel mottetasandil, milles kahjuks meie rahvas on taielikult harimatu. Ainsaks mulle teadaolevaks geopoliitiliselt haritud inimeseks eestlastest on meie rahvusvaheliselt tunnustatud rahusvahelise oiguse spetsialist Rein Myllerson, kes hiljuti avaldas raamatu, kus ta pohjendas oma seisukohta, et ilmselt Ameerika unipolaarne maailmakord havib ja voidab multipolaarne, mitme joukeskusega mudel. Maakeeli ymberpanduna tahendab see seda, et Hiina ja Venemaa tousevad ja Ameerika hegemoonia vajub ja seega kogu Eesti senine valis- ja julgeolekupoliitika on vale ja meie liberaalne eliit, kes on viinud meid Venemaa vastasesse hubriidsotta, mis iga hetk voib ule kasvada kuumaks sojaks, viib meid hukatusse. Uhesonaga seesama arusaam, millest ma juba 15 aastat olen kirjutanud.
Juba M.Laari esimene valitsus asus totaalsele rynnakule eestlaste malu ja meie tsiilisatsiooni tugisamba vastu -Kollektiivse mentaliteedi vastu, millele pohineb rahvuslus. Laarlased hakkasid labi meedia rahva teadvust pommitama valega, nagu tahendaks aarmuslik individualism eestlase pohiolemust. See on muidugi absoluutses vastuolus meie pohiolemusega. Eestluse koige pohjalikum uurija Oskar Loorits todes, et me oleme yks koige kollektiivsematest maailma rahvastest. Kogu meie ajalugu ei ole olnud kuulsate sangarite ajalugu nagu indo-eurooplastel, vaid kollektiivne rahva ajalugu. Isegi meie myytiline kangelane Kalevipoeg on segu saavutustest ja jobust, kes purjuspai morvas oma aia ja lasi omaenda moogal oma jalad maha raiuda.
Miks meie eliit asus kohe peale taasiseseisvumist eestlust havitama? Sest kogu meie valis- ja julgeolekupoliitika otsustati rajada USA voimsusele ja neoliberaalse rahvusyleste banksterite maailmakorra mudelile, mis nagi ette koigi rahvuste havitamist. Ka kommude ideaaliks on ju rahvuste kadumine nagu tanaselgi Eesti eliidil. Aga USA-l on geopoliitika pohitodede jargi erinev tsivilisatsioonityyp kui seda on sakslastel, venelastel ja eestlastel ning seega erinevad vaartused. Seeparast meie eliit on votnud omaks M.Laari ja T.Kelami nn. "avatud rahvusluse" teooria, mis kutsub selgesonaliselt voimalikult kiiresti loobuma eestlaste polisvaartustest ja asendama need neoliberaalsete vaartustega. Seeparast on loogiline, et ma nimetan meie eliiti prof.Raua eeskujul "moraalseteks vardjateks", kuna nad kiidavad ja votavad uhkelt vastu "Pussy Riot'i" tegelasi, kes levitavad videosi enda grupiseksist uheksandat kuud raseda grupi liikmega ja tantsivad kankaani kiriku altaril. Minule kui traditsioonilisele eestlasele pole nad mingid oilsad vabadusvoitlejad, nagu meie eliit hindab, vaid jalgid vardjad.
Aga tanapaeva liberaalid pole ainult moraalsed vardjad vaid ka vaimselt mitte taisvaartuslikud, yhesonaga poolearulised.
Eesti NSV hariduse suureks eeliseks tanasega vorreldes oli korghariduse omandamisel noue oppida motlema oma peaga filosoofiaeksami naol. Seeparast lugesin nooruses labi igavate opikute asemel Aristotelese "Metafyysika" mis tegi mind eluks ajaks immuunseks liberaalide jaburduste suhtes. Aristoteles seletas vaga lihtsalt, et terve moistuse seisukohast ei saa osa olla mitte kuidagi tahtsam kui terve tervik. Seega indiviid oma inimoigustega on vahem tahtsam kui perekond, kogukond, uhiskond riik jne. Napakas oleks ju oletada, et ma imikuna oleks ellu jaanud ilma perekonnata ja yhiskond, rahvus ja riik haviks kui koigekallimat mind ei oleks. Liberaalide totakas egoistlik individualism on mitte ainult moraalselt vaid ka intellektuaalselt krokodillide tase.
Seega me peame Franciscuse nouande kohaselt tostma ausse oma esivanemate kollektiivse malu ja nende vaartused, mida meie eliit on jalge alla tallanud. Maluga on orgaaniliselt seotud Paavsti sygava motte kohaselt ka viljakus, sest oma kollektiivse maluga vastuolus olevad inimesed on onnetud ja stressis. Aga isegi stressis olevad loomad ei ole viljakad, raakimata siis inimestest. Laarlaste shokipoliitikast pohjustatud demograafiline katastroof on uletatav vaid oma esivanemate vaartuste juurde tagasipoordumisega. Paavsti kriitika kapitalismi kohta ja meie eliidi mamonnakultuse mainimine viitab, et me vajame eliiti, kelle malus on aktuaalne meie esivanemate eesmark J.Hurda sonastatud yleskutses saada vaimult suureks.
Roman Ubakivi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar