Intervjuu 17. aprillil

neljapäev, 26. november 2015

NATO SÕJAS VENEMAAGA
NATO sõjaliselt võimsusel teine maa Türgi tulistas alatult rahvusvahelise koventsiooni vastaselt alla terroristide vastu operatsioonilt tagasipöördunud Venemaa taktikalise pommitaja Su-24. Loomulikult on see casus belli.
Mis edasi? Kõik meie peameedia juurdepääsu omavad tegelased (H.Hannes, S.Mikser, M.Mihkelson, J.Luik, M.Hurt jt.) räägivad ühte versiooni: on hea, et NATO riik andis õppetunni Venemaale, ei Türgi ega Venemaa ei ole huvitatud konflikti eskaleerimisest ja Venemaa tõmbub tagasi ja tegutseb vaid USA huvides. Meie vesipeade jutt on tähtis vaid selles mõttes, et nad kordavad kajana Kentmanni tänavalt tulnud arvamust. Probleem on selles, et kui Obama mängib kabet, siis Putin on võimeline maletama, ehk teisiti öeldes mõtleb geopoliitilisel tasemel. Seepärast on väga naiivne mõelda, et Putini klassiga mängija jätab kasutamata USA ja Türgi ränga vea ja ei realiseeri talle kandikul ulatatud väravavõimalust. Seepärast on väga lihtne prognoosida, et Putin vastab väga karmilt ja ei poe urgu tagasi mingi savijalgadel seisva NATO bluffi peale.
Obama ja Erdogani rumaluse tõttu on kriips peal mitte ainult Erdodgani poliitilisel karjääril, vaid löögi all on ka Türgi riigi terviklikkus ja NATO.
Psühholoogoilises sõjas saab Venemaa võit olema mäekõrgune, sest Erdogani noorem poeg kontrollib ISIL-i naftavooge läbi Türgi ja tütar juhib haiglat, kus ravitakse ISIL-i võitlejaid. Peale selle narkots, röövitud antiikesemete vahendaja, inimsmuugeldamine. Venemaal on kerge tõestada, et NATO liige Türgi on terrorismi toetav riik!
Samuti on Venemaa koos oma liitlastega kindlustanud nüüd kindla sõjalise võidu Süürias, sest Türgi kuritegu andis talle vabad käed kõigi nn. mõõdukate terroristide -USA liitlaste mättalöömiseks ja vajaliku sõjatehnika ja vägede lisamise. Maailma parima õhukaitsesüsteemi S-400 paigutamine Latakiasse tähendab sisuliselt 800 km diameetriga lennukeeluala moodustamist, kus iga Türgi ja ka USA lennuk on praktiliselt kaitsetu. Seega on Süüria riigi kestmine ja Venemaa strateegiliselt ülitähtsa Vahemere äärse sõjaväebaasi tulevik tagatud ning Obama katse Venemaad Süüriast välja suitsetada katastroofiliselt läbi kukkunud.


Roman Ubakivi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar