Intervjuu 17. aprillil

laupäev, 30. mai 2015

JULGEOLEKU LÕKS
Kolmas, vast kõige suurem metodoloogiline viga aruandes on selgelt julgeolekuaspekti praktiline eiramine. Julgeolek on aga see ahi, millest tuleb tantsu alustada iga arenguprogrammi koostamisel. Millisest majandused arengust ja investeeringute suurendamisest inimkapitali ja teadusse saab juttu olla, kui neoliberalistlik majandusmudel näeb põhilist majanduse kasvu mootorina ette välisinvesteeringuid, meie valitsus aga kuulutab üle maailma Eesti rinderiigiks ja loob Eestimaale sõjaks Venemaa vastu komandopunkti! Ei pea olema Tiit Vähi kaliibriga ärimees, et aru saada - sõja järgi lõhnavasse piirkonda investeeringute tulv on välistatud. Kui aga pole investeeringuid, siis on tulemuseks taandareng. Seepärast on aus panna R.Vetiku artiklile pealkirjaks "Eesti taandarengu mudel pärast 2015. aastat". Geopoliitilist tausta ignoreeriv inimarengu aruanne ei oma mingit väärtust ja on vaid vagade soovide sõnamulin.
Olukorra teeb veel naeruväärsemaks tõsiasi, et ei Eesti rinderiigiks kuulutamine ega komandopunkti loomine ei tõsta grammi võrragi meie sõjalist võimekust, mis on naeruväärne Venemaaga võrreldes. Siin pean vabandama oma eksliku hinnangu eest Eesti võitlusvõime kohta ühes eelmises artiklis. Minu hinnangul vajas Venemaa ilma taktikalist tuumarelva kasutades Eesti okupeerimiseks aega kaks päeva. Minust muidugi palju kompetensem hiljuti NATO sõjalise komitee esimeheks määratud kindral P.Pavel aga teatas äsja, et Venemaa vajab Baltikumi JA Ukraina alistamiseks kaks päeva. Loogiline on siis järeldada, et kui Venemaa ründab ainult Eestit, siis ei kulu tal võidu saavutamiseks aega üle ühe päeva.
Meie neoliberaalsete valitsuste ligi veerandsajandise töö tulemusena on tänane Eesti kaitsevägi võimetu vastu hakkama isegi Eesti Wabariigi kaitseväele! Pakun välja äriidee mõnele IT inimesele: looge mäng Eesti sõjavägi 2015 a. versus EW 1939.a. relvastusega Eesti pinnal. Ühe pealinn Tallinnas, teisel Tartus (vaheldatav). Kutsuksin kohe EW esndajana duellile meie kaitseministrid ja sõjaväejuhid. Reedan vabatahtlikult oma sõjaplaani: kasutades ära oma absoluutst ülekaalu elavjõus nii arvulises kui sõjalises väljaõppes (maailmasõja kogemusega ohvitserid ja sõdurid) ja suurtükiväes, blokeerin ma oma nelja diviisiga Mikseri kaks brigaadi ja tasapisi ümberhaarates piiran nad sisse , mille järel teen vastas tümaks suurtükitulega. Kerge ja ohvritevaene võit. Tegelikult ei jõua ma isegi kedagi ümber piirata, sest juba pärast esimest päeva lõppeb Mikseri vägedel laskemoon ja nad on sunnitud alistuma.
Mis on Mikseri salarelv? Ilmselt mitte üheski endast lugupidavas riigis lubatav välismaisesse kinnisesse ordusse kuuluv ta sõjaväe juht. Kindral tõmbab jälle Mõõgavendade Ordu hõlsti endale selga, avab oma mõõke, piike ja kilpe täis salalaod ja tormab Mikseri kandlemängust ja laulukoorist innustatuna võidukasse lahingusse!
Solvunud luugeja võib muidugi nüüd öelda, et Ubakivi teeb võllanalja. Muidugi teen, sest meie arengukavad ja tolad Toompeal ei ole tõsiseltvõetavad.
Roman Ubakivi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar