Intervjuu 17. aprillil

neljapäev, 14. mai 2015

II UKRAINA SÕDA ON LÕPPENUD ?
USA riigisekretär Kerry tõttab Venemaale Putiniga kohtuma ja äsja "Venemaa majanduse tükkideks rebinud" ja isoleerida lubanud Obama kibeleb Putiniga telefoni teel rääkida. Esimene kõne peale kohtumist teeb Kerry Poroshenkole. Ilmselt annab käsu lõpetada sõjaretoorika, Donetski lennujaama vallutamislubadus tagasi võtta ja lõpetada Donetski pommitamine. Otserünnak Venemaale lõppeb ja Venemaa on teisegi Ukraina sõja võitnud. Esimene võit oli välksõja tõrjumine ja Krimmi taasühendamine. USA ei suutnud jällegi saavutada ühtegi tõsist püstitatud eesmärki.
Eesmärke oli, nagu harilikult, mitu. USA-s on palju geopoliitikuid, ent elavaid legende on kaks. Vabariiklaste riigisekretär H.Kissinger ja demokraatide guru Zb.Brzezinski. USA, kes pürgib maailmavalitsemisele, ei tohi lubada Venemaal taas saada suurriigiks. Brzezinski järgi tuleb 21.sajandil lahendada vastuolud Venemaa arvel ja muuta Venemaa rusudeks. Samuti on Brzezinski teesiks, et ainult liidus Ukrainaga võib Venemaast saada suurriik. Seepärast kulutaski USA 5 miljardit dollarit oma agentuuri loomiseks Ukrainas, korraldas verise riigipöörde ja pani Kiievis pukki oma marionetid. Kiiev alustas sõda Ukraina kodanike vastu Donbassis sõjakuritegusi sooritades, sest USA tahtis tõmmata sõtta Venemaad, et saada ettekäänet kogu Euroopa sõttatõmbamiseks NATO kaudu. USA vajab meeleheitlikult suurt söda Euroopas mitte ainult Venemaa purustamiseks, vaid ka oma kosmilise riigivõla mahakandmisedks. Venemaad ei õnnestunud purustada, ta hoopis tugevnes märgatavalt Krimmi taasühendamisega. Riigivõlg paisub edasi ja pankrott on ligidal.
Vaatamata majanduslikele raskustele venelased hoopis koondusid Putini ümber. Provokatsioon Nemtsovi tapmise näol ei andnud mingit efekti. Ilmselt oli äärmiselt vastikuks üllatuseks ka paraadil näidatud Venemaa sõjatehnika kvaliteetne üleolek.
Teiseks eesmärgiks oli lõhkuda Euroopa ja Venemaa viljakas koostöö ja sundida sanktsioonidega nõrgestatud Euroopat sõlmima meile orjastavat vabakaubanduslepingut, muutes nii Euroopa täielikult oma puudliks. Provokatsioonidega (Malaisia reisilennuki allatulistamisega Kiievi poolt) ja oma arvukate mõjuagentide kaudu on see ajutiselt ka õnnestunud Kuid see teeb igale eurooplasele oma rahakoti peal selgeks, et on kahjulik toetada USA perspektiivitut poliitikat ja toob võimule Euroopa huvide eest seisvad poliitikud.
Kolmandaks eesmärgiks oli lõhkuda Euroopa side Hiinaga mis toimub läbi Venemaa. Seega oli plaanis nõrgestada kõiki kolme geopoliitilist konkurenti. Kui Euroopa oleks täielikult alistatud, Venemaa purustatud, siis oleks ette võetud Hiina.
Seepärast on loomulik, et Hiina juht tuli Venemaale raskel tunnil appi. Toon Xi Jinpingi mõtted vabas tõlkes: Hiina rahvas ja Vene rahvas on suured rahvad. Mure ja häda aastatel meie murdumatu lahingusõprus on kinnitatud verega. Täna Hiina ja Vene rahvad käsikäes ja õlg-õla kõrval kaitsevad rahu, soodustavad arengut ja teevad oma panuse kindla rahu heaks planeedil ja kogu inimkonna progressi.
Hiina avab oma tohutud krediidiliinid Venemaale ja viimane omakorda tarnib moodsaimat relvastust Hiinale. Strateegiline koostöö on viidud seniolematule tasemele. See tähendab geopoliitilise olukorra järsku muutust Euraasias ja USA välispoliitika täielikku läbikukkumist.

USA-l on karta veel dominoeffekti: peatselt teeb India juht Modi visiid Hiinasse ja prognoositakse vanade piiritülide lahendamist või kalevi alla lükkamist. Venemaaga on Indial traditsiooniliselt suurepärased suhted. Tõenäoliselt liitub India juba järgmisel kuul Ufaas Shanghai Koostöö Organisatsioon. Iraangi tahab liituda.Kolmikliitu Hiina-Venemaa-India ei osanud Obama kindlasti ka unes ennem oma Venemaa vastase avantüüri algust ette näha. Seepärast on vaja kiiresti kiilu hakata taguma kõigi kolme vahele ja Moskvale hea näo tegemine on möödapääsmatu. Hiinasse visiidi ajaks on vaja saavutada mingisugunegi Kremli toetus, sest Obama peab demonstreerima USA võimsust Lõuna-Hiina mere vaidlustes, muidu võivad senised liitlased Hiina leeri pageda.
Ukraina on siin muidugi vaid vahend ja äraaetud hobused lastakse maha. Psühhoosi viidud hüppavatel hohollidel (kes ei hüppa on moskal!) on ees vaid rist ja viletsus.
Kõigil end avalikult Venemaa vaenlastena positsioneerinud Euroopa riikidel, eriti pisiriikidel nagu Eesti, on vesi ahjus. Kahju Euroopa majandusele ja usalduse kaotamine annavad veel kaua tunda. Päevakorras on eliitide uuendamine.
Roman Ubakivi


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar