Intervjuu 17. aprillil

kolmapäev, 11. veebruar 2015

PRESIDENDIPAAR EI SAA HAKKAMA OMA TÖÖGA
Meil pole vedanud presidentidega. K.Pätsil ei olnud moraalset vundamenti ja ta oli enda huvides valmis tantsima ka vanakuradiga. Riigile ja rahvale tähendas see katastroofi. L.Meri oli kahtlemata kolleegidega võrreldes intellektuaalselt kõige kõrgemal tasemel, mida aga ei saa väita kahjuks ta moraalse taseme kohta (maja). Ta oli kergesti manipuleeritav välismaalt oma mineviku tõttu (teenistus tõlgina kurikuulsas organisatsioonis). Mõneski kõnes andis ta märku, et me oleme valel teel, ent ei püüdnutki valet kurssi muuta. A.Rüütel oli lihtsalt pretentsioonideta oleskleja, kes polnud võimeline enamaks udustest vihjetest "tasakaalustamisele". Nii Meri kui Rüütli autoriteeti tõstsid nende väärikad abikaasad.
T.H.Ilvese ajal on kärbitud otsustavalt Presidendi funktsioone. Peamine presidendipaari ülesanne täna on väärikalt täita esidusfunktsioone ja olla rahvale moraalseks majakaks.
Minu arust on maotu poosetada 60 000 eurot riigile maksvate kleitidega, kui 60 000 last demograafilise katastroofi tingimustes ei suudeta täisväärtuslikult toitlustada. Pole väärikas, kui T.H.Hendrik hiljutise Müncheni rahvusvahelise julgeolekukonverentsi ajal Soome presidendi Niinistoga nätsu närib. Ma ei märganud saalis kedagi teist, kes temaga analoogselt oleks käitunud.
Ma tundsin piinlikust meie presidendi poolt demonstreeritud intellektuaalse taseme üle, kes laskus Ukraina presidendi Poroshenko valetamise ja demagoogia tasemele. Viimane vehkis teatavasti kuue Vene välispassi ja sõjaväepileti kaantega, mis pidi tema arvates olema parimaks tõendiks Vene regulaarvägede viibimise kohta Donbassis. T.H.Ilves sonis mingist müstilisest donbaslaste kõrgtehnoloogilisest üleolekust, mis on labane vale. Tehnoloogiline üleolek on Kiievi pool. Ainult nemad kasutavad ballistilisi rakette Tocka -U ja omavad üle 200 sõjalennuki. Luganskil on ainult kaks lennukit: üks trofee Su-25 ja üks õppehävitaja, mis Kiievi tete järgi on mõlemad hävitatud. T.H.Ilvese jutud Donetski palju kaasaegsematest tankidest peegeldab tema täielikku võhiklikust sõjanduses. Miks Eesti president esineb selliste kergelt ümberlükatavate lollustega kõrgel rahvusvhelisel fooromil unisoonis Poroshenkoga?!
Selleks, et omamata selleks Valitsuse või Riigikogu volitusi ja seega rikkudes jämedalt oma pädevuse piire, esitada Eesti rahvuslike huvidega ja enamiku EL liikmesmaade, sealhulgas tuumikriikide Saksamaa ja Prantsusmaa välispoliitilise kursiga vastuollu mineva nõudega relvastada Kiievi rezhiimi moodsa sõjatehnikaga!
See on muidugi kooskõlas USA huviga laiendada sõjakollet Euroopas, ent T.H.Ilves ei andnud ju ametivannet USA huvide kaitsmiseks, vaid tõotas Eesti huvide eest seismist! Sõjaõhutaja T.H.Ilves ajab Eesti eksistentsiaalsesse ohtu.
Skandaalselt ebaõnnestunud on presidendipaar moraalses plaanis. Presidendiproua ei saa ometi riigilt palka selle eest, et võõra mehega ameleda! USA eesotsas Obamaga ja T.H.Ilves on muidugi tuntud gay liikumise toetajad, ent Eesti Põhiseadus nõuab Presidendilt Eesti kultuuri kaitsmist, mis tähendab ka traditsiooniliste pereväärtuste kaitsmist. Samasooliste abielude legaliseerimine on kuritegu eesti kultuurikoodi vastu. Arvan, et isegi A.Rüütel söendanuks sellise sigaduse Riigikogule tagasi saata.
Praegune Presidendi valimissüsteem pole seni ilmselt rahuldavaid lahendusi suutnud anda. Loota, et degenerandid Toompeal, suudaksid enda tasemest midagi paremat pakkuda, on muidugi naiivne. Seda demonstreerisid juba nad M.Laari määramisega EP Nõukogu etteotsa.
Midagi moraalset paremat S.Kallasest, kes suurt raha nähes satub ajutisse meeltesegadusse, meil loota ei ole. Arvan, et rahvana peame me initsiatiivi Presidendi kandidaadi esitamisel enda kätte võtma. Võtan ühendus Iseseisvusparteiga ja Tallinna rahvuslaste Klubiga, et koos arutada võimalust esitada Presidendikandidaadiks keegi Aasta isadest või emadest või Kooseluseaduse vastu võidelnud MTÜ liidritest. On täiest võimalik, et uues Riigikogus opositsiooni jäänud parteid toetavad ja võtavad meie initsiatiivi üle.
Roman Ubakivi


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar