Intervjuu 17. aprillil

teisipäev, 27. mai 2014

UKRAINA VALIMISTEST

See, et Ukraina presidendivalimised üldse toimuda said ja Poroshenko valiti esimeses voorus, tähendab seda, et tänu Saksamaa visale kulissidetagusele tööle on leitud USA,Venemaa ja EL vahel vähemalt ajutine modus vivendi.
Oligarh Poroshenko rahuldab kõiki osapooli ja isegi Putin vihjas selgelt valmisolekut tema legitiimsust tunnistama kui EL maksab ära Ukraina gaasivõlad. Nii on suutnud suurriigid lahvatanud konfliktile pidurid peale tõmmata, ehki kuna dzinn on juba pudelist välja lastud, siis paratamatult järgnevad veel kodusõja järellainetused.
Putin peab ilmselt loobuma ida ja lõuna Ukraina okupeerimisest ja liitmisest ning seega satub tõsise löögi alla tema armee relvastumisprogramm. Venemaa sõjatööstuskompleks on täna teatavasti suures sõltuvuses Ukraina omast (helikopterite mootorid, laevade turbiinid, Satana`d jne.). Seevastu jääb Venemaale Krimm, aga mis geopoliitiliselt on vaieldamatult kõige tähtsam, Venemaa kõhklused on lõppenud ja tal on nüüd selge geopoliitiline tulevikuvisioon mis tähendab Euraasia Liitu.
Ameerika lühinägelik poliitika Ukrainas oli selleks otsustavaks teguriks, mis sundis Putinit tegema ajaloolise valiku ja seljad kokku panema Hiinaga. Putini Hiina visiidi tulemused muudavad kogu maailma geopoliitilist tasakaalu Ameerika kahjuks. Visiidi tulemuseks ei ole vaid planeedi suurim majandusprojekt $400 miljardi väärtuses Gazpromi ja Hiina riigi gaasifirma vahel, vaid ka terve transpordivõrgustiku loomine Hiinast Krimmini ja Euroopa Liiduni projektide kogumaksumusega ca 1 triljon dollarit! Eesti vesipäised poliitikud kutsuvad üles muidugi Venemaad majanduslikult boikoteerima, ent kindlasti ei tee seda Euroopa ärimehed. EL majanduslik tulevik on nabanööri pidi seotud Venemaa ja Hiinaga.
Kuna Hiina on valmis rõõmuga alla neelama kõik Venemaa energikandjad, siis on EL Komisjoni atlantistidest juhtkond pannud Euroopa fakti ette, et lähitulevikus võib Venemaa kogu Euroopa energianälga jätta. Euroopa on teisejärgulisest tegijast maailmas kiiresti muutumas kolmandajärguliseks.
Euroopa tulevik on tema kodanike kätes: kui meil on piisavalt oidu ja tahet ajada võimult minema atlantistid ja asendame nad rahvuslastega, siis on meil veel lootust. Kui aga sõlmitakse üle meie peade vabakaubanduskokkulepe USA-ga, siis veetakse meid uppuva Titanicu pöörises kaosesse.

Roman Ubakivi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar