Intervjuu 17. aprillil

reede, 23. mai 2014

MULJEID ÜKSIKKANDIDAATIDE "DEBATILT"

Praegune valmiste läbiviimine Eestis on allpool igasugust arvustust. Olen veendunud, et eesti rahvas ei koosne idiootidest ja väärib paremat. Selleks on hädavajalik anda poliitikuile piisavalt aega ja võimalust rahvale lahti seletada reaalset olukorda maailmas, Euroopas ja Eestis ning selle teabe põhjal pakkuda rahvale võimalikke lahendusi. Teatavasti erineva ideoloogiaga inimesed hindavad sündmusi täiesti erinevalt. Alles siis on valijal võimalus arukalt valida.
Tänase süsteemi juures paiskavad poliitikuid õhku lollusi ja ilmset valet (nagu S.Meikar valimistest Krimmis jne.) ja kuna see rumalus päädib veel valimisloosungites "Kindlalt!", "Rahu!" jne. siis rahva harimise asemel Eesti poliitikud nüristavad rahvast ja helgema peadega inimesed lihtsalt põlastavad poliitikute taseme pärast poliitikat.
Olukorra parandamiseks tuleks lõpetada riigi eelarvest rahade maksmine parteidele ja need miljonid anda Eesti Rahvusringhäälingule, et poliitikud saaksid võimaluse ja kohustuse kutsu moodi loosungite klähvimise asemel rahvale oma poliitika sisulist poolt tutvustada. Täna sisulist debatti ei ole ega saa ka tulevikus olema kui saatejuhid ei anna kandidaatidele võimalust oponente kritiseerida.
Me oleme juba saanud kõvasti petta "Kodukulud alla!", "Eesti viie rikkaima riigi hulka!" jne. roosa udu ajajate käest ja kuni kehtib tänane sulide paradiis, et pole vaja seletada lahti algtingimusi ega eesmärgile viivat teed, piisab vaid valijale meeldiva loosungi pähetuupimisest, siis polegi imestada, et Toompea kubiseb degenerantidest, kes pole millekski suutelised.

Roman Ubakivi 23.05.2014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar