Intervjuu 17. aprillil

kolmapäev, 14. mai 2014

MULJEID MAJANDUSDEBATILT

Eilsel EP valimisdebati eel istusin Eesti ühe majandusjuhi A.Sõerdi kõrval ja oli võimalus vestelda majandusest üldiselt. Mis mind täiesti pahviks lõi oli tema täiesti ebakompetentne väide, et 2008.a. majanduskriisi ei olevat osanud mitte keegi ette näha!? Vastasin, et see on ju täielik jaburdus, isegi New York Timesis ilmus paar aastat regulaarselt Dr Doom`i (prof. Nourieli) artiklite sari, kus nii eeltuleva kriisi põhjused kui ka kulg olid väga täpselt paika pandud.
Veel hullem on aga see, nagu hiljem väitluse käigus absoluutselt selgeks sai, et kõik Toompea hõivanud kartelliparteide esindajad ei ole osanud mitte midagi oma vigadest õppida ja on kipsistunult oma neoliberaalse maailmavaate jaburduste küüsis ja häda Eesti majandusele kui see nende luuludega kooskõlas ei ole! Nii kangastub hr. A.Sõerdile dikussioonis tänase majanduse fundamendina mingi müstiline "vaba turumajandus", millest täna, kus arvukatest majandustõketest ja sanktsioonidest rääkimata ca pool maailma kaubavahetusest toimub korporatsiooni siseselt, on lihtsalt rumalus rääkida. Juba sajand tagasi isegi mitte just majandusmees Lenin sai aru, et vabaturgu ei ole, sest turu on monopoliseerinud suurriikide monopolid. Iga majandusmees aga peaks kursis olema E.Wallersteini koolkonna töödega, mis tõestavad konkreetselt, et "vaba turumajandust", mis on liberaalide majandusteooriata nurgakiviks, pole reaalses inimkonna ajaloos iialgi olnud! Kogu see Economic`si jura on rajatud luulule! Ja kui USA eliidil jätkus tervet mõistust, et friedmanistlik utoopia jalamaid nurka visata ja katastroofi edasilükkamiseks võtsid kasutusele kohe Keisiansliku mudeli, siis meie kipspeade püha usk oma primitiivsesse maailmavaatesse on kõigutamatu.
Neid ei häiri isegi see, et nad oma majandusteooria põhjal ei suuda ette prognoosida ei viisaaataku, ühe aasta, ühe kvartali ega isegi ühe kuu majanduse arengut. Eelmise aasta ametlik majandusprognoos eksis neli korda! Vaadake, mida need friedmanistid prognoosisid aasta tagasi Eesti majanduskasvuks ja võrrelge neid tänase I kvartali langusega!
Ainult Eesti tänasel degenerantsel eliidil jätkub usufanatismi, et vastu seista elementaarsele arukusele: olukorras, kus reaalset majandust on ca $70 triljoni väärtuses ja temale vastab ebaproportsiaalne ca $700 triljoni dollari ja rahandusderivaatide mass ning seejuures paisatakse iga päev turule lisaks miljardite kaupa igasuguse katteta rohelist tapeeti, siis veel suuremad turumullid ja seega ka finantskatastroofid kui 2008.a. on kohe-kohe tulekul.
Muidugi on inimlik alati valida neid, kes utoopilist roosat udu levitavad ja teid viie rikkaima riigi hulka lubavad viia. Ent rahvuslased ei tohi mõelda enda huvidele, vaid rahva huvidele ja seepärast ma ütlen ausalt rahvale ebameeldiva asja: on oodata kogu teie pensionisammaste väärtpaberite väärtusetuks muutumist. Seepärast ainult eestlusevastased kaabakad ja globalistliku finantsoligarhia teenrid sunnivad teid oma niigi vähesest siisetulekust osa paigutama II pensionisambasse ja maksavad sinna veel riigieelarvest lisa!
Rahvuslasena on mul loomulikult täiesti vastuvõtmatu meie poliitiliste vaenlaste globalistide "superloogika" - kuidas on üldse võimalik reaalselt säilitada eurot kui samaaegselt ei olda nõus EL ühise maksubaasi loomisega?! Kuidas teostada tugevat välis- ja julgeolekupoliitikat ning energiapoliitikat kui sul ei ole tugevat EL impeeriumit ja sõjaväge?! Kuidas on võimalik hoida maailma parimat sotsiaalvõrgustikku kui samaaegselt pooldatakse vabakaubanduslepet USA-ga, mis tähendab kas kiiret majanduse pankrotistumist ja plahvatuslikku tööpuuduse kasvu või siis sotsiaalvõrgustiku ülalhoiuks kõrgete maksude kohest kaotamist, et päästa tööstust!? Toompea eliit demonstreeris järjekordselt, et ta pole võimeline süsteemselt mõtlema ja on täielikult võimetu riiki valitsema.
Ma kutsun kõiki Eestit kalliks pidavaid inimesi üles mitte hääletama mitte ühegi kartellipartei kandidaadi poolt. Õnneks on teil võimalus valida suure ja mitmekesise üksikkandidaatide ja väikeparteide kandidaatide hulga seast endale sobivaim isik.

Roman Ubakivi 14.05.2014.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar