Intervjuu 17. aprillil

neljapäev, 3. märts 2016

KELDRIVISIONÄÄRID
Vaatasin eile ETV Foorumi saadet, kus poliitikud pajatasid tulevikuvisioonist. Korrati põhimõtteid, mis kirjas meie Põhiseaduse preambulas ja prognoositi riigi ja eestluse kestmisest üle sajandi (M.Lauristin) ja veel kauem (Herkel). Vaatamata sellele, et me oleme demograafilises katastroofis, eestlased põgenevad kodumaalt nagu kunagi Saksa parunite rõhumise alt, julgeolekupoliitikas on katastroof ukse lävel, majandus on kinnijooksnud ja lähemal kahel aastal on oodata vaid majanduse kokkutõmbumist, leidsid kohtunikeks kutsutud politoloogid (Toots ja Uudelepp), et tegelikult pole põhjust tõsiseks kriitikaks.
Vaadates- kuulates neid ja ka meie juhtiva erakonna esindajat Paeti, ei kuulnud ma sõnumit, vaid tegemist oli kuulmekelme massažiga. Ei demograafilisele või muule tõsisele probleemile ei osanud nad pakkuda tõsiseltvõetavaid lahendusi. Seega eestluse kestmine taolise juhtimise puhul on samasugune soovmõtlemine kui peatselt Euroopa viie rikkaima riigi hulka jõudmine. Paeti retsept panustada migratsioonile ja kooseluseadusele, ainult kiirendab eestluse hävingut.
Halli üldmulje puhul välgatas pilvede vahelt korraks vaid Karilaid oma intelligentsiga, kui ta tabavalt märkis, et põhjamaade hulka ei pääse valitsuse põhjamaade poliitikale risti vastupidise tegevusega. Samas pole meil parlamendiparteide ja professorite seas veel visionääri, kes aru saaks, et juba taasisesevumise alguses pandi paika kurss eestluse hävitamisele, mitte õitsengule. Seega täna T.Rõivase süüdistamine vanade kursi valijate poolt on selgelt ülekohtune ja M.Lauristini enesekiitus haiseb ebameeldivalt. On ju T.Rõivas avalikult kuulutanud, et tal ei ole visiooni-narratiivi ja vana kurssi hoiab ta laitmatult.
M.Laari esimene valitsus valis teatavasti geopoliitilise orientatsiooni USA-le. Ma ei väidagi, et M.Laari sugune tankist üldse teadiski mis ta teeb, sest ta ei teadnud mis on pankade likviidsus või geopoliitiline orientatsioon. Ta lihtsalt tegi seda, mis Kentmanni tänavalt ja USA nõunikud ette panid, nagu täna Biden ütleb Ukrainas, et Jatsenjukki peaministri kohalt vallandada veel ei tohi.
USA orientatsioon tähendab seda, et me võtsime omaks neoliberaalse ideoloogia ja täitmiseks sellest ideoloogiast tulenevad poliitikad. Viimased on reaalsed mehhanismid, mille abil viiakse ellu neoliberaalide eesmärgid ( globaliseerimine USA tsivilisatsiooni malli järgi, kosmopolism, rahvuste ja riikide hävitamine, Fukuyama ajaloo lõpp, poliitika asendamine majandusliku manageerimisega, globaalne kodanikuühiskond, inimõigused, One World, Open Society).
Seega juba veerand sajandit on meie poliitikud ja võimuparteid ellu viinud poliitikat, mis sihikindlalt hävitab eestlust ja Eesti riiki. Toots märkis õieti, et Eesti riik on nagu unine, sest senine poliitika viibki surmauneni. Ainult napakad või kaabakad võivad seepärast täna rääkida mingist rahulolust, sest eestlust ja Eesti riiki suretatakse meie silmade all. Senist eestlusele hukatuslikku kurssi hoidvad Toompea poliitikud ei ole ilmselt suutelised oma vaimsest keldrist välja ronima ja globaalselt mõtlema.
Meie eliit on selgelt degenerantne, värdjaslik, sest ta ei ole Hegeli inimtüübi määratluse järgi ei isand ega ori, vaid kubjas. Isand kaitseks Eesti rahvuslikke huve, kubjas aga teenib USA huve Iraagis või Rootsi pankurite huve. Teoorias on sellistele pooletoobilistele degenerantidele, kellel pole põhjalikke teadmisi, mõistust ega tahet tegutseda oma riigi huvides, küll aga suured pretentsioonid, antud kena nimi "skillful individual". See hall mass, (Paet, tublid kehakultuurlased Ansip suusatamises ja Rõivas sõrkimises) on nagu hallitus, mis lämmatab iga elava rahvusorganismi. Eesti on teel rahvuse lagunemiseni, kodanikuühiskonda.
Lootust ei tohi loomulikult kunagi kaotada ja kasvõi Odini liikumine annab selgelt märku, et rahvas tajub, et midagi on täiesti mäda Eesti riigis. Väga kahju oleks kui see alt tulev liikumine kujuneks vaid Vabadussõdalaste liikumise farsiks. Oht on selles, et KAPO on niikuinii juba sinna provokaatoreid sokutanud, kes võivad õigustatud protesti mõne neegrist üliõpilase peksmisele kanaliseerida.
Elame veel!
Roman Ubakivi



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar