Intervjuu 17. aprillil

neljapäev, 20. august 2020


VALGEVENE JA VENEMAA

Praeguse mollu peapohjus on Lukashenko allakaik, degenereerumine. Endistes liiduvabaeiikidest suutsid vaid kolm esitada iseseisvuseks hadavajalikku geopoliitilise tasemegab eliiti. Need olid Nazarbajev Kasahhis, Alijev oma pojaga Azerbaidshaanis ja Lukashenko Valgevenes. Lukashenko selja tagab olid vaga hea tasemega Masherovi ja Ponomarjenko vanade klannide riismed. Seeparast vaga kesiste lahtetingimustega valgevenelased elavad tana marksa paremini kui algselt maailma tosina parima majanduslikult arenenuma riigi hulka kuulunud Ukraina, kelle on kompradoorne eliit tanaseks suutnud langetada Aafrika tasemele.
Lukashenko strateegiline viga seisnes endale kerge elu otsimises. Nii korvaldas ta aastate jooksul koik vahegi voimekad konkurendid ja viimasteks valimistel oli tal peavastaseks mingi tundmatu hall nork koduperenaine. Isegi mina treenerina ja mangijana sain aru, et kui sa enamik aega mangid norkade vastastega; kes ei sunni sind taiest joust pingutama, siis su tase langeb kolinal. Nii Lukashenko ei tunneta enam reaalset olukorda ja tegi infantiilseid taktikalisi vigu kui tema vastu rakendati Laane poolt tyypilist varviliste revolutsioonide taktikat; psyhholoogilise soja lahingutandri ta praktiliselt loovutas oma vaenlastele; polnud vaja huupi kolkida igat tanavalviibijat vaid soeluda valja brigadirid, juhid; jame viga oli vabastadea mone paeva parast kinnipeetud soelumata, massajatel oleks kaadrist puudus tulnud ja nadala jooksul oleks koik rahunenud.
Neid taktikalisi vigu voib parandada ja isegi tana arvan, et Lukashenko jaab moneks ajaks voimule, ent tema geopoliitiline viga on andestamatu ja kui imet ei synni; on Lukashenku poliitiku karjaar varsti labi. Geopoliitiliselt on Valgevenel valida USA voi Venemaa. Reaalselt on Valgevene ainus moistlik valik Venemaa. Kymne miljoniga ilma maavaradeta ja sadamateta lukustatud vaikeriigil on voimatu saada geopoliitiliseks subjektiks. USA valik tahendaks veelgi kiiremat krahhi kui Ukrainale. Hiinaga voib semmida, ent julgeolekukarantiid nad anda ei taha ega suuda.
Lukashenko rank viga oli hakata semmima Laanega ja lubada ise aastate jooksul vabalt sadadel Laaneb organisatsioonidel valmistada ette tanast varvilist revolutsiooni. Kogu oma valimiskampaania viis Lukashenko labi russofoobia platvormilt ning apogeeks oli kokkumang Ukrainaga ja 32 Vene kodaniku vahistamine ja ahvardus need Ukrainale valja anda. Lukashenko taielikku marasmi iseloomustas tema tuulest (tapsemalt USA ja Briti luure poolt juhitud Ukraina luure provokatsioon) syydistused Venemaa aadressil, et too plaanib ta kukutamist. See jaburdus oli koik moeldud selleks, et saada Laane onnistus tema valimisvoidule. Yhesonaga Lukashenko on voimuloleku ajal piss pahe loonud ja ta on degradeerun,ud Janukovitshi plintuseni.
Tegelikeks Lukashenko kukutajaks labi yyypilise varviliste revolutsioonide tehnoloogia osutusid aga hoopis Ukraina ja Laas eelkoige Poola naol, kust avalikult juhiti agentide ja masside tegevust ning Balti riigid. Kahjuks ka Eesti valitsus, kes vaimsete proletaarlastena ei suuda kabes kahte kaiku ette arvestada, Nimelt oli algusest peale selge; et see mass oli algusesst peale ebaonnestumisele maaratud, sest see on vastuolus selle geopoliitilise ruumi valitseja Venemaa huvidega. Kahjuks ei ole Eesti valitsuses ega Valisministeeriumis mitte yhtegi arukat inimest, kzs oleks voimeline aru saama, et kui Hiina ja Venemaa tunnistasid Lukashenko valimisvoitu, siis edasi on motetu oma pea peale sysi koguda. Nood on tulevikuta lollpead. Lisaks Venemaa strateegilistele huvidele (muuseas allveelaevade sidekeskus ja radar Volga) tahendaks apu allaandlik kaitumine Putinile oma prestiishi ja voimu kaotust.
Batka poordus viimases hadas patukahetsajana otse Putini poole ja jaab veidikeseks ajaks veel voimule;, kuni Venemaa leiab sobiva asendaja. Lukashenko sisuliselt reetis oma kaitseingli ja kord reetud reedab kergesti ka uuesti. Batka juba demonstreeris selleks oma valmisolekut, nimetades uues valitsuses valisministriks tuntud Laane suuna entusiasti Vladimir Makei. Seega on Lukashenko teinud ise endale poliitilisz harakiri, olles Laane vaenlane ja ka Venemaa vastane.
Moistetav on Batka kurss mitte liituda kohe Venemaaga, sest Putin pole tanini selgelt valja joonistanud Venemaa kurssi ja yhinemine voib tahendada tana Venemaa neoliberaalse majanduspoliitika ja oligarhide noa alla sattumist (Valgevene eliit ei tapnud oma rahvast ja sotsiaalmajandust Venemaa ja Eesti moodi neoliberaalse shokipoliitikaga ja neile on tundmatud prygikastiinimesed ja aarmuslik ebavordsus. Ent oma julgeolekupoliitilise vihmavarju reetmine on andestamatu, sest molemad Valgevenele soodsad stsenaariumid eeldavad Venemaa heatahtlikust tanu tema rahvuslike huvidega arvestamisele.
On taiesti Venemaa huvidega kooskolas kui loobudakse Saksamaa jaluleaitamisest, valtides nii otsest kokkuporget USA huvidega ja Valgevenest kujundatakse liitlane teise Vene riigi naol pealinnaga Minskis ja provintsilinnadega Vilniuse ja Kiieviga, mis oleks kaitsevooks Laanes voimutseva kaose vastu. See voimaldaks koondada ressursid Kaug Itta kuuendale tehnoloogilisele tasemele yleminekuks, sest just Kagu Aasia- Vaikse Ookeani regioon on 21. sajandil superliiga, kus mangimine selgitab valja maailma supermeeskonnad. Muidugi, Siemens investeerrib Venemaale ja komu on kuluaaridesz kuidas Venemaa aitab Saksamaal ja Laane Euroopal vabaneda USA diktaadist ning olen isegi lugenud kuidas Saksamaa votab yle Pommerimaa, ent arvan, et anglo-saksid mangivad traditsiooniliselt Saksa eliidi yle ning see strateegia annab palju kara ja vahe villa ja on Gorba vaariline. Saksamaal on muidugi vaartuslikud tehnoloogiad, kuid sugugi kehvemad ei ole Jaapanis ja Koreas. Pealegi voivad sakslased, kes soovivad, kolida oma tehnoloogiate ja kapitalidega ja traditsioonilisi vaartusi hindavate perekondadega suurte voimalustega arengutsooni Kaug Itta.
Teiseks Valgevenele soodsaks arengustsenaariumiks peale Venemaa selget kursi votmist Impeeriumi ehitamiseks on yhinemine Venemaaga. Valgevene eliit sobib enamuses Impeeriumi ja on toekaks taienduseks vastandina Ukraina kompradoorsele rampsule. Tana pigistuse kaes kannatavale toostusele ja pollumajandusele on Venemaa turg onnistuseks ja hoogsa kasvu voimaldajaks, mis tostab rahva heaolu Selge win-win juhtum.
Tahtis on fakt, et tanu Venemaa sojalisele voimsusele soltub koik mitte Washingtoni, Berliini, Londoni, Pariisi voi Tallinna arvamusest, vaid Venemaa ja Valgevene eliidi poliitilisest tahtest. Jobudele, kes sonivad NATO vihmavarjust ja Eesti iseseisvast kaitsevoimest, peast kontsa valjauhumiseks toon ara maailma tehnoloogiliselt ylivoimsalt parima ja koige arvukama reaktiivartilleeriaga Venemaa viimase relvastusse voetud mobiilse Tornaado S voimalused: valmidus tule avamiseks peale tulepositsioonile joudmist 10 min., lahkumine 1 min., laskekaugus 300 km, lasketapsus 1 m, kogupauguga kaetav pindala 67 ha.

Roman Ubakivi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar