Intervjuu 17. aprillil

pühapäev, 9. august 2020



JAAK ALLIKU TOETUSEKS

Avastasin asja juhuslikult (ma jalgin Eesti meediat pisteliselt ja harva), et Jaak Allik esimese ministrikaliibriga tegevpoliitikuna soovitas oma Pm-s avaldatud artiklis (31.07.2020.) suunamuutust Eesti-Vene suhetes. See on esimene pragu seni monoliitses neoliberaalses-russofoobses poliitilises eliidis.
Kontreerisid kaks politikaani; sotside esimees Indrek Saar valjendas Eesti stammpoliitikute veendumust, et soda Venemaaga tuleb jatkata voiduka lopuni. Endine kaitseminister Margus Tsahkna aga kuulutas, et Soome ja Eesti julgeolekupoliitikad on identsed 100% ja tema poolt rahva raha eest viietarnilistes hotellides majutatud palgasodurid unistavad surra Eesti eest. No neid degenerantidest politikaanide lollustele pole yldse motet tahelepanu poorata vaid asume uurima, mida sisulist vastata oli Eesti vaimueliiti kuuluval emeriitprofessoril Rein Ruutsool.
R.Ruutsoo syydistab J.Allikut sisuliselt valetamises; vahegi kaalukama toenduspohjata faktivaidete kuhjamises. Nii vaanavat J.Allik fakte vaitega, et Venemaa noustus Balti riikide NATO liikmesusega tingimusel, et siia ei looda NATO baase. Kuid kuna See NATO poolt voetud kohustus on must valgel kirjas NATO-Venemaa alusleppes, siis on ilmselge, et J.Allik raagib tott ja R.Ruutsoo kas valetab voi on taielikult ebakompetentne valis-ja julgeolekupoliitikas.
Mind loi kohe taiesti pahviks aga Rein Ruutsoo rind laiali kuulutamas truualamlikku demagoogiat Eesti poliitilise eliidi kaitseks. Nii ta kuulutab taiel haalel,et olevat vahegi kaalukama toenduspohjata faktivaidete kuhjamine ja meie poliitilise eliiti tosiselt madalaks tegev on arusaam, nagu oleks nende hulgas taolisigi, kes oleks Estist valmis tuumarelvabaasi tegema. No see on juba tuntud politikaani ja kirjatsura Lauri Vahtre tase, kes on habiks oma isa nimele. Too kuulutab tanini, et tema ja Laari poolt ellu viidud majanduspoliitika ei olnud neoliberaalne. No kas tegu on degerantse harimatu imbetsilliga voi patoloogilise valetajaga nagu ta semu Mart Laar, vota kinni. Toenaoliselt on kombinatsioon molemast.
Rein Ruutsoo on patoloogiline valetaja voi julgeoiekupoliitikas absoluutselt ebakompetentne kuna Eesti poliitiline eliit on Eesti juba ammu NATO tuumarelvabaasiks teinud seoses Amari lennuvaljaga, kus baseeruvad NATO lennukid, mis on teinud labi tuumapommide kasutamise oppused ja Tallinna, Paldiski jt. sadamad; kus viibivad NATO laevad, mis on voimelised kasutama tuumarelva. Pole ka mingi saladus, et koik need potentsiaalsed baasid on Vene taktikaliste tuumarelvade oopaevaringsel sihikul, Eesti puhul peamiselt Luuga kandis "Iskanderite" raketibrigaadi poolt. Praegu lisatakse sinna taienduseks neljas divisjon. Iskanderite vastu ei ole NATOl ohutorjet.
Seega Eesti eliit on viinud riigi Venemaa vastasse hybriidsotta, majandussotta, psyhholoogilisse sotta, muutnud Eestimaa Venemaa vaenlase NATO sojaliseks platsdarmiks koos tuumarelvabaasidega, Tallinna loodi Venemaa vastane kybersoja keskus ja infantiilne Rein Ruutsoo kysib imestades: "Kas me toesti norime tyli?" Eesti eliit tahtvat ju siiralt haid suhteid meile omariikluse kinkinud Venemaaga?! Terve moistusega ja enesesailimisinstinktiga Jaak Allikule suudab R.Ruutsoo oponeerida vaid ilmselge valega ja demagoogiaga.
Yhes on aga nii J.Allik, R.Ruutsoo ja allakirjutanu yhel meelel: tanane kompradoorne ja degenerantne Eesti eliit ei ole voimeline tegema muutust talle endale hukatuslikust Venemaa vastases poliitikas.Ent geopoliitiliselt on olukord sarnane 1944. aastaga kui toonane degenerantne eliit eesotsas Juri Uluotsaga viis eesti rahva sotta inimvaenuliku Hitleri Saksamaa agoonia pikendamise nimel. Mart Laar kilkab roomsalt oma raamatus, et eestlased aitasid pikendada soda Euroopas. Tana on igale greopoliitilisel tasemel suutvale inimesele selge, et inimvaenulik kosmopoliitsete banksterite jarjekordse Baabyloni torni ehitamise neoliberaalne projekt on kokkuvarisemas nagu tollal natside projektki ja Eesti totaalselt liberaalne ja kompradoorne eliit juhib meid suitsiidi. Kui tollal maksis meie kompradoorse eliidi degenerantsus omariikluse kaotamise koos suurte inimohvritega, siis tana meil pole enam Eesti Laskurkorpuse taolist trumpi ja kysimus on eestluse kestmises. Ehkki Jaak Alliku taolisi, kes viitsivad moelda ka eestluse tulevikust ja sailimisest, on tana kyll vaid kaputais, kuid seda tahtsamad on nad meie rahvale eelseisvas katastroofis.

Roman Ubakivi



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar