Intervjuu 17. aprillil

neljapäev, 20. august 2015

SÕDA I
Hiljuti kuulutas paavst laiale avalikkusele, et III maailmasõda on alanud. Paavst on maailma üks kõige paremini informeeritud ja loomulikult targeimaid inimesi ja kindlasti räägib antud juhul tõtt.
Eesti rahvuslaste ühenduse Patrioodid esindajana saan ma väga hästi aru oma teadmiste ja seega ka prognooside piiratusest, ent teisalt on ajalooliselt nii välja kujunenud, et Patrioodid on ainsad, kes on Eestis suutelised järgima J.Hurda eestluse ideed ja olla J.Tõnissoni mõttetasandil. Eestis me oleme ainsad, kes järgivad Euroopale iseloomulikku Apollonistlikku Logost ja suudame eraldada olemuslikku näilikkusest. Juba Herakleitos sai aru, et Tõel on kombeks end peita. Seega me saame ühelt poolt selgelt aru, et meil ei ole piisavalt informatsiooni tänase maailma vägevate kohta, ent teisalt saame aru, et nagu nähtamatu tume aine ja energia ilmselt määravad ära meile nähtava maailma struktuuri, nii ka meile täpselt teadmata jõud määravad ära ka tänaste päevasündmuste kulgemist. Räägin ilmsest tõsiasjast, et tänases kapitalistlikus maailm-süsteemis dikteerib päevakorda ilmselt kõige suuremad kapitali omanikud. Loomulikult ei ole need mingid Forbesi edetabelis toodavad sajade miljardite omanikud, vaid dünastiate klastrid (Baruchid, Rotschildid, Rockfellerid jt.) mitme suurusjärgu suuremate kapitalidega ning kelle tegemiste ja taotluste kohta on meil teada vaid uduseid vihjeid ja arusaamise vahendiks on vaid ratsionaalne analüüs. Tegelik võim on varjatud võim ja selle uurimiseks pole viimase 30 aasta jooksul eraldatud mitte ainsatki teadusegranti. Salajased "maailma valitsuseks" nimetatavad organisatsioonid, nagu Bilgenburgi klubi, 300 komitee jne, on vaid töödejuhatajate tase.
Teisalt suudame me järgida ratsionaalset logost ja suudame opereerida koos selle maailma vägevatega geopoliitilisel mõttetasemel, mis võimaldab meil saada aru täna maailmas toimuvate sündmuste olemusest. Viimaseks ei ole võimeline Eesti tänane eliit, nagu erinevalt J.Tõnissonist ei olnud selleks võimelised ka tänaste liberaalide eelkäijad K.Päts ja J.Uluots. Viimased juhindusid näilikkusest, propagandast ja seepärast nende maailmast arusaamine oli põhimõtteliselt vale, nagu see oli ka Hitleril. EW eliit lähtus absoluutsest valest eeldusest, et II maailmasõda on võitlus kommunismi ja kapitalismi vahel. Päts-Laidoner tuginedes sellisele täiesti väärakale ettekujutusele, tegid formaalloogiliselt täiesti õige järelduse, et NSVL on sõja kaotaja.
Nende rumaluse otseseks tagajärjeks oli EW häving ning tohutud kaotused ja kannatused eestlastele, mida oleks võinud vältida kui riiki oleks juhtinud adekvaatselt olukorda hinnanud J.Tõnisson.
Võrrelgem geopoliitilisel mõttetasandil veidi II maailmasõda tänapäevaga, sest kui me suudame olemust mõista, siis avastame üllatuslikult kui tihti ajaloos kordub üks ja sama muster. Seni on ajaloos maailma hegemoon alati vaheldunud suure sõjaga. See oli siis kui USA vahetas välja Suurbritannia hegemooni troonil ja täna kui Hiina vahetab välja USA.
Kuhtuv hegemoon on provotseerinud sõja alati teisejärgulise troonipretendendi vastu, mitte tegeliku järglase vastu. Nii oli Suurbritannia eesmärgiks Saksamaa ja Venemaa hävitamine nendevahelise konflikti provotseerimise abil. Saksamaa õnnestus küll Suurbritannial Churchilli juhtimisel küll hävitada, ent kaotati impeerium ja muututi teisejärguliseks riigikeseks. Suurbritannia kaotas selgelt II maailmasõja ja ajalookirjutajad, kes kiidavad Churchilli kui suurt strateegi, pole tõsiseltvõetavad. II maailmasõja kõige suuremad võitjad olid selgelt USA eesotsas Rooseveltiga ja NSVL Stalini juhtimisel.
Ka täna ründab USA teisejärgulist sihtmärki - Venemaad, kes ei pretendeeri hegemooni troonile. See kiirendab vaid Hiina tugevnemist. Seda enam, et Ukraina rindel on USA plaanid lootusetult lörri jooksnud. Venemaa Krimmi võidul on strateegilised tagajärjed kogu Lähis-Ida regioonile ja demonstreerib kogu maailmale USA Armee ja NATO impotentsust.
USA poolt läbiviidud ja EL poolt toetatud riigipöörde tulemusel kõrvaldati võimult ainuke slaavi soost oligarh, lagundatud riik mahnovtshinaks ja süüdati kodusõda. Sellise sõjakolde tekitamine nõrgestab loomulikult nii Venemaad kui Euroopat, kuid peaeesmärki pole USA siiani saavutanud: ei ole õnnestunud veel suurt sõda valla päästa Venemaa ja EL vahel.
Euroopa on selgelt eksitentsiaalse valiku ees. Kui Saksamaa jätkab Merkeli USA puudli rollis,tähendab see sõda Venemaaga ja täielikku hävingut tuumasõjas. Isegi kui õnnestub sõjalist kokkupõrget imekombel vältida, teeb Euroopale aeglasema lõpu peale vabakaubanduskokkulepe USA-ga, mis hävitab Saksamaa ja kogu Euroopa tööstuse. Seda võib nimetada O.Spengleri variandiks: Euroopa degeneerub pidevalt ja praegusele orjastaatusele järgneb tsivilisatsiooni surm.
Optimistina olen ma pooldanud M.Heideggeri nägemust, et elustamine, taassünd on võimalik. See selgub peatselt, kas Euroopal on veel elujõudu isesesva poliitika ajamiseks, mis kaitseks oma tsivilisatsiooni tuuma. See on tõsiseks väljakutseks vanale mandri -Euroopa eliidile (Saksamaa, Vatikan jt.) kellel on täna selg vastu seina. Kui nad ei taha põrmuks muutuda, tuleb neil ühineda õigeuskliku eliidi riismetega. Saksamaa ainsaks tulevikuvõimaluseks on strateegiline liit Venemaaga.
Lausa hämmastavalt sarnane on ka Eesti tänane olukord võrreldes 1939.a. sügisega. Vaadake kuidas kiitis K.Päts oma tarka poliitikat ja kuulutas eestlaste tuleviku muretuks ja kindlaks. Samasugust idiootliku valet tuleb ka täna Kadriorust ja Toompealt. Täna, mil Venemaa on juba oma tuumalõhkepeadega "Iskanderid" Eesti peale välja rihtinud, esines ETV-s jälle Ordu hõlstis uhkeldanud kloun, kes on määratud Eesti Kaitseväe ülemaks. Terras kordas täna jälle T.H.Ilvese poolt avaldatud valet, et Eesti on täna oma ajaloos kõige paremini kaitstud. Me kaotame jälle oma riigi ja hävime ka ise tuumasõjas kui me sallime, et taolised idioodid meid valitsevad.
Roman Ubakivi





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar