Intervjuu 17. aprillil

pühapäev, 1. jaanuar 2017

2017 AASTA
Möödunud aasta läbeb inimkonna ajalukku globalistide utoopia purunemisega ja patriootide otsustava võiduga ning kapitalistliku maailm-süsteemi üldkriisi uue etapiga. Trumpi võit tähendab kogu senise unipolaarse geopoliitilse süsteemi tagasipöördumatut muutumist multipolaarseks.
On läinud täide mu aastaid tagasi tehtud analüüs, et USA senine geopoliitiline strateegia, mis nägi ette kõigepealt Venemaa alistamist ja siis venelaste kätega oma pearivaali Hiina vastu astumist, on strateegiline viga ja määratud läbikukkumisele. Muidugi oli ka Ameerikas mu mõttekaaslasi, ent võimu saavutasid fukuyamalikud pooletoobised. Kirjutasin, et isegi muidu realismi koolkonna esindajana tuntud Zb.Brzezinski on oma poolakate (keda W.Churchill nimetas Euroopa šaakalideks) alateadvusliku Vene foobiaga läks libedale emotsioonide teele. Tagajärjeks on USA välispoliitika täielik katastroof. Vaevalt leidus veel aasta tagasi tõsiseltvõetavat spetsialisti, kes oskanuks prognoosida, et Süüria rahukõnelused Astanas peetakse ilma senise Lähis-Ida ainuvalitseja USA-ta. Et alandus oleks täielik, tegi Obama järjekordse rumaluse, saates ilma kaalukate põhjenduseta maalt välja Vene diplomaadid. Putin oli varmas lollust ära kasutama ja jättis Obama infantiilse kapriisuse valgusvihku.
Obama läheb ajaslukku ilmselt presidendina, kelle ainaks positiivseks jooneks oli Berlusconi väljendust kasutades "hea päevitus". Ta ei suutnud isegi kaheksa valitsemisaasta jooksul täita oma lubadust sulgeda inimõiguste üle irvitav Guantanamo vangla.
Obama osutus tühisaeks simulaakrumiks, kelle loosungeid "change" ja" We can" osutusid vaid rahva lollitamiseks. Globalistliku eliidi truu sulasena ta teeb kõikvõimaliku USA rahvuslike huvisi esindava D.Trumpi teele raskuste külvamiseks. USA eliit on selgelt lõhenenud ja kodusõda jätkub. See aga tähendab USA võimsuse jätkuvat langust maailmas ja keskendumist eelkõige sisepoliitikale.
Alustasin oma analüüsi loomulikult USA-st, sest seni veel maailma võimsama riigina sõltub tast siiski palju. Välispoliitikas teeb Trump selge strateegilise pöörde ja läheb üle realistliku koolkonna Nixoni - Kissingeri põhimõtetele, mis nõuavad lähenemist Venemaale, et tagasi hoida pearivaali Hiinat. (Tollal oli USA võimsaimaks konkurendiks NSVL, mis nõudis Hiina huvide arvestamist.)
See tähendab, et Trump on põhimõtteliselt valmis arvestama Venemaa huvidega, mis tähendab Eesti, Ukraina jt. välispoliitika täielikku pankrotti.
Muidugi, ma ei arvanud ennem, et seni loetud New York Times laskub debiilikute tasemele ja süüdistab Trumpi Putini agendiks olemises. Möödunud aasta üheks järelmiks on Lääne korporatiivse meedia lõplik diskrediteerimine lolli valetamise tõttu ja seepärast mõtelda suutvate inimeste distantseerumine peavoolu meedia propagandast.
Peale välispoliitilise strateegia põhimõttelist muutmist on Trumpi veel raskemaks ülesandeks USA majanduse taaskäivitamiseks läbi viia pankrotiprotsess, mis vabastaks rahva ja riigi Reaganomica tõttu tehtud hiigelsuurtest võlgadest. Selle läbiviimiseks on Trump, kes ise pankrotiprotsessi kaks korda läbi viinud ja ka oma meeskonda "pankrotimeistriks" tituleeritud ministri võtnud, ilmselt väga kompetentne. Trumpi ülesandeks on läbi viia pankrotiprotsess nii, et see ei vähendaks rahva elujärge poole võrra, mida objektiivsed majandusnäitajad eeldavad, vaid üknes veerandi võrra. "America first" põhimõtte järgi tuleb lõviosa võlast sokutada teiste maade kraesse. Meie Toompeal istuvad jobud ei saa aru, et jutt ei käi mitte mingist 2% kaitsekulutuste tagamisest, vaid eurooplaste,jaapanlaste jt. elujärje halvendamisest kolmandiku-poole võrra ja eelkõige Deutsche Panga ja seega kogu Euroopa rahasüsteemi põhjalaskmisest. EL ja tema suurriigid oma degeneransete juhtidega, nagu lollakas Merkel, on määratud kurba rada käima. Vana hea Euroopa on pöördumatult kadunud.
Hiigelsuur mull on ka Hiina majanduses ja ka selle tühjaks laskmine nõuab rahvalt ohvreid. Ent Hiina teed üles ei ole USA-l kerge peatada.
Trumpi poliitika viib globalistliku pangandussüsteemi kokkuvarisemiseni. Mehhanism, kuidas seda teha on ilmselge - Fõderaalreservi Janet Yellenil tasub põhiprotsenti tõsta vaid kriitilise piirini ja sellele järgneb reaganomicale rajatud pangalt piiramatut krediiti võtnute pankrotilaine ja seejärel kogu globalistliku pangasüsteemi, kelle aktivadeks on võlad, kiire kokkuvarisemise. Peale Trumpi võitu Yellen juba alustas baasprotsendi tõstmist. Trumpi ülesandaks on leida selle lammutusprotsessi käivitamiseks poliitiliselt kõige sobivam hetk.
Putini juhtimisel on Venemaa juba täitnud mu ammuse prognoosi ja tõusnud tunnustatult suurriigi tasemele. Välispoliitika on selgelt edukas oma patriootlike eesmärkide ja geopoliitiliselt targa ja adekvaatse tegutsemise tõttu, ent majanduspoliitikute blokk on selgelt globalistlik ja töötab rahvuslike huvide vastu. Venemaa on nagu Eestigi oma majanduspoliitikas selgelt oma rahva huvide vastane ja seepärast äärmuslikult ebaõiglane varanduslik kihistumine ohustab üha enam riigi alustugesi.
Roman Ubakivi


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar