Intervjuu 17. aprillil

neljapäev, 7. aprill 2016

EUROOPA JULGEOLEKUST
Eelmise artikli autor, vana teenekas ERSP peasekretär Robert Vill mainis mulle ETV Foorumi viimast saadet, mis oli pühendatud Euroopa julgeolekuohtudele. Internetist saab igaüks, nagu minagi tegin, seda saadet vaadata.
Vaadata aga tasub kindlasti, sest eelmise halli välisministri asemel, kes suutis vaid sisutühja kantseliiti ketrata on täna meil vähemalt peegli ees ilusasti naeratama õppinud Marina Kaljurand, kes üritas koguni oma peaga mõelda!
Kahjuks on tema arusaamad Euroopa eest seisvate julgeolekuriskidest sama asjatundmatud nagu Mart Laaril rahandusest, kes kuulutas välja oma valitsuse eeesmärgiks pankade likviidsuse likvideerimise. Oma täielikku ametikõlbmatust demonstreeris ta kohe avasõnas kui ta kuulutas Euroopa Liidu ja Eesti poliitikute otsused väga õigeteks terrorimi ja põgenikuvoo ohjamisel. Euroopa ees seisvate julgeolekuriskide maandamiseks soovitas M.Kaljurand avada Euroopa Liidu turud Aafrika kaupadele (sealhulgas ka toidukaupadele). Süüdimatu võhikuna ei saa M.Kaljurand lihtsalt aru, et see tähendaks EL kohest pankrotistumist ja lagunemist. Seega tegi M.Kaljurand Foorumi saates kindlasti ajalugu, tõustes Eesti kõigi aegade purulollide edetabelis esikohta jagama M.Laariga.
Eksperdina esinenud Made märkis õigustatult, et poliitikutel tuleks tähelepanu suunata kolmandajärgulistest pisiasjadelt terrorismi ja migratsioonikriisi tekkepõhjusele - Lähis Idas möllavale sõjale. Poliitikutest kõige arukamana esinenud P.Ernits nentis õieti, et praeguse terrorismi ja migratsioonikriisi on põhjustanud eelkõige USA, EL ja Eesti vale välispoliitika Lähis-Idas.
Siit edasi tuleb aga ummik, sest täna pole Eestis Riigikogus ühtegi parteid ja poliitikut, kes julgeks välja öelda lihtsa fakti: peatamaks sõda ja sellest põhjustatud inimestetulva Aafrikast ja Araabiast peavad Eesti ja EL mitte ainult lakkama vasallidena toetama USA poliitikat, vaid enda huvidest lähtudes astuma otsustavalt vastu USA sõda ja kaost külvavale poliitikale meie piiride ümber. Seni aga tähendab Ameerika mõjuagendi K.M.Vaheri üleskutse võtta käest valged kindad ja asuda jõulisemalt Lähis -Idas USA juhtimisel tegutsema reaalselt hoopis vastupidist - üleskutset Süüria riiki lõplikult purustama nagu Liibüatki ning terrorismi ja põgenikevoolu suurendamist. Seepärast reageeriski saatejuht K.M.Vaheri mõttele imestusega: kas me peame Assadi toetama hakkama!?
Eesti ja Euroopa huvidest lähtuvad poliitikud peavadki ausalt sellele saatejuhi küsimusele vastama jaatavalt: jah, me peame enda huvidest lähtudes toetama Süüria seadusliku valitsust ja presidenti Assadi ja Süüria riigi säilimist ja sõjaleegi summutamist meie tsivilisatsiooni piiride ümber.
Tehnoloogiat, kuidas USA sõjaleeki ja kaost meie naabruses ja seega ka meil (Brüsselis, Pariisis jm.) külvab, võib lugeda nende endi lehtedest (Chicago Tribune, March 26, 2016, Nabih Bulos, W.J.Hennigan, Brian Bennett, "CIA-armed militias are shooting at Pentagon-armed ones in Syria"). Põhja Süürias Aleppo kandis võitlevad koos Süüria seadusliku, ÜRO-s esindatud president Assadi valitsuse vastu CIA poolt TOW tankivastaste rakettidega varustatud al-Nusra (al-Qaeda kohalik haru) välismaised (El-st, Venemaalt, Sudaanist, Hiina uiguuri muslemid) terroristid, keda peale USA rahastab veel Türgi, Saudi Araabia ja Katar ning teisalt Pentagoni poolt rahastatud nn.Süüria Demokraatlik Armee (SDF), kes on sisuliselt ISIS, kes sai hiljuti tubli 500 miljonilise dollarisüsti. Lisaks Assadi vstasele sõjale on al-Nusra ja IS veel omavahelises sõjas, et kindlustada kaost ja hoida miljonilised pagulaste vood liikvel.
Rahastades al-Qaeda haru Süürias, võitleb samal ajal USA ta vastu Afganistanis ja relvastades šiitide miilitsat Iraagis, relvastab ta samal ajal ka nende vastast sunni miilitsat Süürias; varustades Süüria kurde relvadega, müüb Washington samal ajal ka relvi Türgile, et too saaks ikka korralikult pommitada ISISega võitlevaid Iraagi ja Süüria kurde.
USA strateegiliseks eesmärgiks on sütitada suur sõda või vähemalt palju väikseid sõdu kaose tekitamiseks Euraasia mandril selleks, et võimalikult rohkem nõrgestada potentsiaalseid takistusi (Hiina, Venemaa, Euroopa Liit, Iraan) oma maailmavalitsemise püüdluses. Sõjad ja kaos Euraasias kindlustavad kapitali väljaveo ookeanidega kaitstud Ameerikasse.
Roman Ubakivi







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar