Intervjuu 17. aprillil

teisipäev, 9. detsember 2014

MEIE VALIMISPROGRAMMIST
Rahvuslaste liikumise tuumik peab ühelt poolt olema piisavalt kompetentne selleks, et tänapäevast maailma võimalikult adekvaatselt mõtestada, teisalt mitte irduma rahvast ning rääkima kõigile mõistetavas keeles. Ühesõnaga peame olema võimelised M.Walzeri terminoloogiat kasutades kirjeldama olukorda nii "lahjal" kui ka "tihedal" tasandil (thin and thick description). Esimene viis kirjeldab probleeme kõige silmapaistvamate nähtuste kaudu. Nii tegin ma näiteks eespool, sidudes geopoliitika Võimsuse (Power) mõistega. Arusaadav ja lihtne omandada. Ent Geopoliitikas on veel tsivilisatsiooni tasand - "tihe tasand", mis on muidugi hoopis keerukam ja mitmekesine ning nõuab teadlase eruditsiooni. Sealt tulenev teadmine tuleb meil panna kõigile arusaadavasse vormi.
Nii oleme Eesti tänase olukorra kirjeldamisel põhimõtteliselt teisel seisukohal kui praegune degenerantne eliit, kes J.Ligi, M.Laari jne. eeskujul vigiseb midagi Eesti suurtest edusammudest. Me vastame kirjaniku mõttega, et eliit on täielikult ebaõnnestunud oma tehtavas ja igaüks, kes teisiti väidab, on idioot või eestlaste vaenlane. Me oleme tuntud professoriga sama meelt, et tänase poliitilise eliidi moodustavad moraalsed värdjad.
Rahvuslaste seisukohast on meil täna tegemist sajanditaguse olukorraga, mida kirjeldas Ortega y Gasset masside mässus: lumpen on roninud eliidi kohtadele. Meie ülesandeks on kontraeliidi mäss - lumpen tuleb võimult kõrvaldada.
Poliitilise parteina peame ausalt välja ütlema, kes on meie vaenlased ja koostööpartnerid. Täna valitseb Eestis totaalselt liberaalne diskursus nelja Riigikogu partei näol. Targemad politoloogid märgivad õigesti, et senini ei saa me kasutada Eestis traditsioonilist parem - vasak skaalat parteide määritlemisel. Põhjus on lihtsalt selles, et tänini polegi meil ühtegi parem- ega vasakpoolset parteid, kõik on eranditult liberaalsed! Meie liikumise eesmärgiks ongi rahvusliku - s.t. parempoolse partei loomine.
Samal ajal tuleb meil iga päev meediast propagandat "parempolsete" (REf ja IRL) tegemiste kohta. Tegemist on demagoogiaga, sest politoloogid "unustavad" täpsustada, et tegemist on parempoolsete LIBERAALIDEGA, kes peavad majandusliku ebavõrdsuse baasil tekkivat sotsiaalset hierarhiat VABADUSEKS ja teisalt vasakpoolsete LIBERAALIDEGA (Kesk ja sotsid), kelle arvates faktiline ebavõrdsus soodustab rikaste vabaduse suurenemist vaeste vabaduse arvel ja seepärast tuleb seda korrigeerida. Poliitiliste partedena ei ole nad parem - või vasakpoolsed, vaid keskel -nn.soo.
Arvan, et rahvuslastel on mõistlik koondada oma kriitika neoliberaalide (Ref ja IRL) vastu ning teha koostööd sotside ja Keskiga majanduspoliitika vallas. Refi ja IRL-ga oleme me absoluutsed antipoodid ja poliitilised vaenlased.
Meie vastasseis liberaalidega põhineb juba INIMESE määratlusel. Teatavasti määratles Aristoteles inimest kui ühiskondlikku looma. Neoliberaalidele ei ole aga Ayn Randi filosoofia ja sellest tuleneva M.Thatcheri poliitika järgi ühiskonda reaalselt üldse olemas. Liberaalide eesmärgiks on kõigi inimeste vaheliste sidemete lõhkumine, olgu seda siis rahvus või perekond. Obama tuntud geide õiguste eesvõitlejana hävitab koos meie Riigikoguga isegi genderi mõistet.
Evolutsoonipsühholoogiast on teada, et inimlaps kasvab ühelt psühholoogiliselt tasemelt teisele. Rahvuslased jagavad Aristotelese arusaama ja me ei vihka neoliberaale vaid põlastatame, sest neil mingil põhjusel pole õnnestunud inimeseks kasvada. Inimene ilma ühiskondlike sidemeteta on lihtsalt loom. Meile on neoliberaalse poliitika elluviijad laarid, kallased, pentused, rosimannused, niiles-krossid, reinsalud, herkelid, lihtsalt krokodillid, inimmoraalita värdjad.
Neoliberaalse poliitika eesmärgiks on üldteatavalt kõigi rahvuste kaotamine ja seetõttu on ka IRL ja Ref poliitika viinud eestluse täiesti seaduspäraselt lagunemisfaasi. Meie eesmärgiks on see hävinguprotsess pöörata ümber eestluse ülesehitamiseks. Selleks peame muutma meie rahva mõtlemist. Eestlaseks olemine ei tähenda äärmuslikku individualismi, nagu laarlased on meie noorsoole meedia ja kooli abil sisendanud, vaid hoopis kollektiivset identiteeti, mida rõhutas Oskar Loorits. Inimene, kes ei mõtle kollektiivses diskursuses ei ole juba määratluse järgi eestlane ja degenerandid, kes kiidavad laarlaslikku individualismi on eestluse vaenlased. Koos võime me nagu soomlased palju saavutada, üksikuna degenereerume me aga laarlasteks.
Roman Ubakivi



2 kommentaari:

  1. Eestlane usub ikka veel, et oleme iseseisvad ja meie nn lääne sõbrad on kindlustanud
    eesti keele juhtpositsiooni ja Riigikogu töötab palehigis eestlaste elujärje tõstmise eest.
    Igasugused rahvuslased aga segavad meie valitsuse tööd ja seepärast ongi areng seisma jäänud.
    Sama pime usk kui 1940.a nn riigiisa Pätsi pidamisega rahvuspatrioodiks ja kangelaseks, samuti usutakse
    Kallase tarkusesse ja sulitembud antakse andeks , sest ta vihkab Savisaart!
    No mida sellise juhmi rahvaga ikka teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Arvan, et rahvast oleks ülekohtune süüdistada. Ühiskonnas valitseb tööjaotus. Peale igapäevast päevatööd on praktiliselt võimatu end viia kurssi filosoofiliste, ideoloogiliste ja poliitiliste probleemidega. Ma ise ka oma harimatuse tõttu toetasin siiralt Laari esimest valitsust. Meil ei ole kahjuks ajalooliselt aadlit olnud, seepärast on ainukeseks kihiks, kelle kohuseks on rahva huvide eest mõelda ja seista intelligents. Kahjuks on ta meil rõhuvas enamuses degenerantne ja ei suuda-taha täita oma missiooni. Meil annavad tooni tuntud akadeemik, kes Ameerika grandist sõltudes rääkis meile fantastilisi õudukaid Nord Streami gaasijuhtmest ja täna on vait kui sukk kui päevakorras on üle selle toru veel risti teine toru ehitada. Meil on Riigikogus sotsist naikirjanik, kes kuulutab end eestluse kaitsjaks ja samal ajal hääletas eestluse tsivilisatsiooni koodi hävitamise eest pederastiaseadusega. Lumpeni võimule pääsemine ja püsimine on eelkõige meie kergelt äraostetava ja intelligentselt mittetäisväärtusliku intelligentsi süü. Õnneks on meil üksikuid lootuskiiri, nagu kirjanik, kes on selgelt välja öelnud, et tänane eliit on totaalselt ebsõnnestunud oma tehtavas ja kes teisiti ütleb on idioot või eestluse vaenlane ja meil on professor, kes iseloomustab tänast poliitilist eliiti kui moraalseid värdjaid. Me peame rahvana lihtsalt rahvuslikult mõtleva intelligentsi taha koonduma ja demokraatlikul teel Toompea degenerantidest puhastama.

      Kustuta