Intervjuu 17. aprillil

laupäev, 21. märts 2020

LOHKIKUIVANUD KYNAD.

Nii voib iseloomustada madalikule kinnijooksnud Eesti,Lati,Leedu, Ukraina ja Gruusia riigilaevukesi, kelle eliit valis geopoliitiliselt vale ja seega oma rahvusliku huvide vastase russofoobilise kursi oma valis- ja julgeolekupoliitikas. Tana, mil Venemaa Putini juhtimisel on saavutanud taas suurriigi staatuse ja seega on uue maailmakorra arhitektiks koos USA, Hiina ja Indiaga, on ilmselge, et loetletud regioonide saatus soltub peamiselt Venemaa armust ja suvast.
Ylaltoodud tosiasi nouaks Eeesti huvides muidugi senise hukatusliku valispoliitilise kursi jarsku muutmist, milleks meie degerantne eliit aga paraku voimeline ei ole. Asjaseks meie eliidi arusogeduse naiteks on presidendiproua maniakaalne tahe sundida Eesti riiki ja rahvast tampima oma raha kindlalt languses olevatesse pensonifondidesse.
Systeemses kriisis oleval maailma majandusel on tana ees kaks voimalikku stsenaariumi: koronaviiruse kui ajendi tottu toimunud majanduslangus haarab enda keerisesse ka mone rahvusyvahelise panga ( naiteks Deutsche Panga voi mone USA kildnaftat krediteeriva panga), mis viib kogu senise dollaril pohineva krediidisysteemi kokkuvarisemisele ja paiskab majanduse veel karmimasse depressiooni kui see oli SUURE Depressiooni ajal. Teine voimalus on, et keskpankade triljonised rahasystid ja poliitikute otsustava tegutsemise tulemusel katastroofiline langus suudetakse peatada turgude korrigeerimisega kolmandiku vorra madalama taseme juures moneks ajaks. Kuid volale yles ehitatud Ponzi dollarisysteem variseb kokku lahiaastatel paratamatult, sest praegu katteta triljonid lisanduvad juba niigi astronoomisele volale. mis on yle 250 triljoni dollari, seega ca 3,5 korda suurem kui kogu maailma majanduse aastane GPN. Sellist volga on voimatu siluda ja on vaid aja kysimus, mil see dollarikumm lohkeb ja viib aktsiaturud vabalangemisse.
Yhesonaga molema variandi juures on pensionifondidesse investeerimene kindel raha kaotus ja loll tegevus. Eesti on vaba maa ja kodanikel on oigus oma raha kaotada seda pensionifondidesse investeerides. Korgel riigiametnikul ,nagu seda on presidendiproua, on aga kuritegelik sundida riiki ja rahvast oma raha kaotama kindlalt kahjumisse langevates pensionifondides. Kersti Kaljulaid on kas banksterite kapiknukk voi lihtsalt liiga loll koos oma staabiga presidendiametiks.
Ees ootavad rasked ajad ja iga rahva eliidi kvaliteedist soltub kui edukalt kriis labitakse. Sellise rampseliidiga nagu Eestil , Ukrainal ja Gruusial, pole nende rahvaste saatus kadestusvaarne.

Roman Ubakivi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar