Intervjuu 17. aprillil

pühapäev, 26. märts 2017

GEOPOLIITIKA ja EESTI
Eestis pole kunagi olnud oma geopoliitilist koolkonda ning sellest johtuvalt loomulikult ka järjekindlat Eesti rahvuslikes huvides aetavat poliitikat. Poliitikud ei suuda isegi selgelt defineerida meie rahvuslikke huve, sest see eeldab geopoliitilist analüüsi, milleks keegi Toompel või ülikoolides peesitavatest võimeline ei ole. Tühjus täidetakse demagoogilise lobaga väärtustest, millede sisu sõltub ja pidevalt muutub vaid päevapoliitika propagandast. Värskeid näiteid ajuvabast valetamisest ja demagoogiast kasvõi Ukraina või Süüria teemal võib igaüks ise kuhjaga tuua.
Seega esimene põhjus, miks poliitikud ei tegutse Eesti rahvuslikes huvides ja mistõttu on eestluse hääbumine ilmselge, on nende juba traditsiooniline ignorantsus. Lisaks on taasiseseivunud Eesti poliitikud ja nende parteid aga juba algusest peale nabanööri kaudu seotud Sorose rahavoogudega, mistõttu nad ei suudagi teha sammukest kõrvale neoliberalismi voolusängist. Viimase eesmärgiks on aga teatavasti rahvuste, seega ka eestluse hävitamine. Olkukord on tuttav meie rahvamälule: kes teeb sammukese vasakule või paremale lastakse hoiatamata maha. Kas siis kohtusüsteemi kaudu nagu Savisaar või marginaliseeritakse ja demoniseeritakse meedias.
Kolmandaks põhjuseks, miks Eesti eliit ei saa tegutseda vastavalt Eesti rahvuslikele huvidele, on fakt, et pole mingit geopoliitilist argumenti, mis toetaks Eesti tänast geopoliitilist orientatsiooni ookeanitagusele USA-le. Vastupidi, geopoliitiline analüüs nitab selgelt, et Eesti kogu taasiseseisvusaegne välis-ja julgeolekupoliitika on absoluutselt vale ja viib katastroofini. Seepärast pole imestada, et minister Reinsalu kuulutas, et kogu Eesti taasiseseisvuseaegne välis- ja julgeolekupoliitika on seisnenud võitluses geopoliitika vastu. Vastasel korral kirjutaks nad ise alla oma poliitilisele surmaotsusele.
Meie õnneks on soomlastel oma geopoliitiline koolkond ja kuna nede riik on tõusnud maailma edukaimate riikide hulka, tõestades seega praktikas oma geopoliitika õigust ja me asume samas geopoliitilises ruumis ning meil on sama geopoliitiline põhiprobleem - Venemaa, siis on meil võimalus oma vaimse mahajäämuse kiireks likvideerimiseks.
Meie ainsaks saavutuseks oli mitte just psühholoogiliset stabiilse luuletaja Liivi salm, mis sisaldas mõtte Eesti iseseisvusest, oli juba 19. sajandil Soomes formeerunud rahvuslaste radikaalne liikumine nn."vanasoomlaste" näol (Snellman, Paasikivi, hiljem Mannerheim, Kekkonen), kes mitte ei püstitanud ainult oma selgeks eesmärgiks Soome iseseisvumise, vaid suutis ka tänu oma akadeemilisele tasemele teostada geopoliitilise analüüsi, selgitamaks välja Soome rahvuslkud huvid ja seega luues aluse poliitikale, mida teostades õnnestus saavutada ja tagada Soome iseseisvus ja õitsev riik. Meil aga õnnestus Liivi salmireale 20.sajandil lisada vaid rahvuslaste juhi J.Tõnissoni, keda võiks seostada geopoliitilise mõttetasandiga.
(Järgneb)
Roman Ubakivi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar